Свет

„НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШИТЕ!“ Престрављени водитељ чита вести окружен до зуба наоружаним талибанима (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Талибани недељама већ владају Авганистаном. Након првих снимака, насталлим након њиховог уласка у Кабул, на којима се забављају у луна парку или башкаре у позлаћеним вилама, сада су отишли корак даље и „преотели“ емисију која се емитовала уживо.

На снимку се види авганистански водитељ који, окружен наоружаним талибанима, говори публици да се не треба да се боји, пише Дејли Мејл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видео је убрзо постао виралан и почео да се масовно шири друштвеним мрежама.

Иако говори како је све у реду, на лицу водитеља примећује се страх. Неки медији преносе како га да је окружило најмање осморо талибана, а да је он читао унапред написан текст.

„С наоружаним талибанским борцима који стоје иза њега, водитељ програма Пис Студио који се емитује на авганистанској телевизији каже да Исламски емират (назив који талибани користе) жели да јавност сарађује са њима и да престане да их се плаши“, објавио је ББЦ-јев новинар Киан Шарифи на Твитеру.

Подсетимо, прошле недеље је ДW објавила како су талибани убили рођака једног од његових новинара. Наводи се и да су талибани упали у куће троје новинара. Новинара Толо Њуза и сниматеља талибани су напали док су снимали извештај у Кабулу.

Репортери без граница објавили су да је досада забележено најмање седам напада на новинаре од доласка талибана на власт

Извор: Нова