Србија

Није добро! ВРАЋАЈУ СЕ ВРУЋИНЕ, ТЕМПЕРАТУРЕ И ДО 35 СТЕПЕНИ: Метеоролог открио какво нас време чека у првој половини септембра

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић казао је да је захлађење које је захватило Србију краткотрајно те да неће трајати дуже од три дана.

– Већ у петак следи пораст температуре тако да ће већ наредне седмице бити релативно високе температуре за крај августа, максималне између 32 и 35 степени. То је пик наредног топлог таласа, који ће бити кратког даха јер после тога опет следи ново освежење са падом температуре и нешто већим изгледима за пљускове и грмљавине. То је негде од 25. августа – објашњава Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каже да се данас до краја дана на југозападу, југу и југоистоку очекује ретка појава краткотрајне кише или пљускова са грмљавином и да не би требало да буде већа количина падавина.

– Сутра ће бити најсвежије јутро у Београду са 14 степени, али за викенд се очекује пораст јутарњих температура. Ново захлађење је наговештај сезонске промене, односно да је лето на измаку. Али, треба да рачунамо и на релативно топле дане и у првој половини септембра – рекао је метеоролог.

Извор: Новости.рс