Србија

Нови детаљи! БЕЛИВУК ПЛАТИО 100.000 ЕВРА ДА СПРЕЧИ СВОЈЕ УБИСТВО: Псето ми донело пушку на ноге и тапше ме по рамену, за пар дана иде у кланицу

Вељко Беливук, један од вођа београдске криминалне групе, познатији као Веља Невоља, требало је да буде убијен из снајперске пушке у мафијашкој сачекуши у Београду, јуна прошле године.

Он је о томе, преко заштићене апликације „скај“, причао са, како се сумња, својим најближим сарадником Марком Миљковићем, док се овај у болници опорављао од короне. Наводно, Беливук је морао да „искешира“ 100.000 евра како би добио све информације и то од човека који је био део плана за његову ликвидацију. У све то, наводно, уплео је и Александра Глигоријевића Пукија, кога су потом брутално убили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У оптужници, коју је 30. јула подигло Тужилаштво за организовани криминал, дати су детаљи овог случаја. Поред осталог, наводи се да је Александар Глигоријевић усмрћен, јер је наводно одавао сазнања о кретању и плановима Вељка Беливука и Марка Миљковића, али је и, како су ова двојица сумњала, „планирао да са припадницима супарничке навијачке и криминалне групе“ убије Беливука снајперском пушком.

Глигоријевићу су у апликацији „скај“ дали надимак „Ронин“. Интересантно, али у јапанској историји, самураји који би изгубили господара или би постали бандити, добијали су назив „ронин“.

Вељко Беливук се 13. јуна 2020. године дописивао са непознатом особом преко „скаја“, а сумња се да је реч о Миљковићу, који је комуницирао из болесничке постеље:

– Брате… овај ме наместио … ако све ок буде, за пар дана иде у кланицу… ево је пушка, сада ми је донео Ронин … Овај из Оџака… да са Трајком и Стојкетом… него је схватио о коме се ради, тј. где треба да нас ради и решио да нам прода причу за 100 сома… и да убијем овог Весковића и он је сигуран… Синоћ је виђен са тим Трајком… желудац ме боли…

Из комуникације која се одвијала добрих два и по сата, Беливук не помиње име човека „који им је продао причу“, али тврди да је извесни Весковић, наводно, био задужен да га убије. Према незваничним оперативним сазнањима полиције, постоји вероватноћа да је поменути Весковић пореклом из Црне Горе, као и то да се извесно време крио у Босни и Херцеговини. Беливук се у једном моменту састао са „тајанственим човеком“ коме је дао новац за „причу“:

– Псето ми донело пушку на ноге и тапше ме по рамену … ма не питам то ја ништа, није ми он признао то, друг мој видео Ронина и Трајка синоћ око 12, а он ми послао у 12.55 поруку да ноћас да морамо да се видимо. Договорио сам да иду у уторак Ронин и један наш да нам Ронин покаже где је Весковић и онда кланица…

Миљковић, како се сумња, све време умирује Беливука и помаже му да смисле начин како да намаме Ронина, коме иначе не верују. У овим транскриптима, међутим, није најјасније да ли је он тај човек који је „продао“ причу, али је извесно да је Глигоријевић донео снајпер Беливуку, из ког је наводно требало да буде убијен.

– Донео ми пушку идиот, ја и даље не верујем… има и пригушивач. Каже Хел (осумњичени Небојша Ј, прим. аут.) да је цев одлична, пакована пушка, цев је брука и механизам, али је оптика к…ц. Видећемо кад га спакујемо, шта да радим, даће шифру „Скаја“ па лагано… Дао сам им озвучен ауто синоћ, не могу да дочекам да га удавим.

За убиство Александра Глигоријевића Пукија 16. јуна 2020. године, навијача Партизана, који је био близак „Принципима“, али и Беливуку и Миљковићу, осумњичено је укупно седам особа. Поред Беливука, на оптужници су и браћа Милош и Марко Будимир, Владе Д, Никола С, Небојша Ј. и Срђан Лалић. Нема Миљковића, као у остала четири злочина, јер је боловао од ковида.

Партизановац из Оџака намамљен је причом о продаји наркотика. Отет је, убијен и раскомадан у кући страве у Ритопеку. На његовом телу, на леђима, неко од окривљених је ножем урезивао реч: „ИЗДАЈА“. Све је уредно фотографисано и слато преко „скаја“ Марку Миљковићу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости