Србија

НОВИ ГЕОКС: Од Вучића добили 4 милиона, а сад СМС-ом отпустили 90 жена

Фото: Твитер принтскрин

Немачка компанија „Grammer“ из Алексинца, која се бави производњом пресвлака за седишта за аутомобилску индустрију, а која је 2017. године, од Александра Вучића добила четири милиона евра субвенција, отпустила је 90 жена запослених у тој компанији СМС поруком.

– 90 жена које су запослене у алексиначком “Граммер-у” добило је отказ СМС поруком и очекује се још отпуштања. Зато се обраћам министру Дмитровићу и премијерки Брнабић – срам вас било! Је л’ овако подстичу жене да рађају? Је л’ ово последица економског раста Србије? Је л’ ово нови Геокс – упитала је Јелена Милошевић, председница ГрО Странке слободе и правде Ниш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, подсетила је да радници у овој компанији раде у нехуманим условима за плату од 350 евра.

– Да ли је ово што се дешава у „Граммар-у“ резултат силовитог економског раста наше државе – упитала је Милошевић председницу Владе Србије, Ану Брнабић.

Председница ССП Ниш, је рекла да је ово само прво у низу отпуштања из ове компаније, а да је следеће најављено за 10. септембар.

– Те жене имају кредите, децу, породицу, то није само 90 жена, већ 90 породица и у најави још толико – упозорила је Милошевић.

Подсетимо, у марту 2017. године, Александар Вучић је посетио ову компанију и разговарао са њеним директором за Србију, Пјером Луиђијем Ђијонеом.

– Резултати компаније „Грамер АГ“ су од изузтеног значаја за економски развој Алексинца и околине. Додатна улагања ове компаније представљају важан сигнал другим инвеститорима да улажу у Србију – рекао је том приликом Вучић, истакавши да је Влада Србије спремна да подржи даљи развој ове компаније.

Иначе, како медији пишу већ годинама, запослени у овој компанији који раде за минималац, плус пут и топли оброк, али и без колективног уговора, иако имају репрезентативне синдикате, међу којима је и “Слога”, раде у нехуманим условима, али држава не хаје за то.

Пословодство одбија да разговара на ту тему.

Како је портал Директно писао у јуну прошле године, тада је отпуштено 140 радника, као технолошки вишак услед „смањеног обима посла“.

Извор: Србин.инфо