Спорт

Открио све! НЕ ЖЕЛИ ВИШЕ ДА КРИЈЕ: Ђоковић пред УС опен открио тајну стару седам месеци

Србин ће у ноћи између уторка и среде почети битке за календарски слем.

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић одржао је прву конференцију за медије по доласку у Њујорк, где у понедељак почиње УС опен, последњи гренд слем у сезони.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осећам се добро на терену, припрем су прошле добро. Узео сам додатни одмор и нисам играо у Синсинатију, како је првобитно било планирано, јер сам се после дугог и успешног лета осећао исцрпљеним у сваком смислу. Олимпијске игре, нажалост, нисам завршио с медаљом, али било је дивно искуство бити заједно са више од десет хиљада спортиста. То је јединствено искуство за цео живот и много је позитивног у свему томе, много може да се научи.

Ђоковић истиче да је инспирисан да у Њујорку одигра најбоље што може.

– Нећу да кажем да је за мене „сад или никад“, мислим да ћу имати још прилика да освајам слемове, али ово је јединствена прилика да узмем календарски слем. С друге стране, не треба да стављам на себе додатни притисак, и тако је велики. Ипак, одличан сам под притиском, то сам показао много пута у каријери. Притисак је привилегија, стварно то јесте, ми за ово радимо целог живота, да будемо у позицији да испишемо историју.

На питање када је почео да верује да је календарски слем могућ, Новак је шмекерски одговорио:

– После трофеја у Аустралији, ха-ха. После трофеја у Мелбурну, који је за мене традиционално добар турнир, увек човек помисли да има довољно времена до Ролан Гароса. Ипак, мислим да је Гарос за мене највећа препрека, освојио сам га други пут у каријери ове године. Тада сам почео да верујем. Знао сам да немам много времена за Вимблдон, али на трави се осећам комфорније, генерално су ми ту веће шансе него на Ролан Гаросу – закључио је Србин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс