Свет Србија

ОВО ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ СРБЕ! САД позвале Косово у унију са Србијом, Албанијом и Македонијом

САД подржавају труд Западног Балкана у јачању интеграције и позивају власт у Приштини да приступи регионалним економским интеграцијама “отвореног ума”.

То је саопштила америчка амбасада у Приштини поводом одбијања привремених приштинских институција да придруже иницијативи “Отворени Балкан”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Влада Косова мора да одлучити којим ће иницијативама да се придружи и које најбоље подржавају њену економску визију. Охрабрујемо владу да отвореног ума приступи напорима регионалне економске интеграције и да прихвати решења која побољшавају односе са суседима”, рекао је портпарол америчке амбасаде у Приштини за Радио слободна Европа, одговарајући на питања у вези са одбијањем Приштине да се придружи иницијативи “Отворени Балкан”.

Из америчке амбасаде поручили су да је снажнија економска и политичка интеграција “од суштинског значаја за трајни мир и просперитет, и да ће такође, ојачати постојеће напоре тзв. Косова да испуни реформе потребне за будући приступ ЕУ”, преноси Репортери.

“Охрабрујемо Косово да тражи могућности за смањење трговинских баријера, повећање економске конкурентности, изградњу интегрисаног региона и одрживе економије која ће бити од користи свим становницима Косова”, наведено је у одговору амбасаде, пренело је Косово онлине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг