Србија

ОВО ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ СВЕ СРБЕ! Америка се хитно огласила: Откривено о чему Вашингтон преговара са лажном државом Косово

Представништво САД у Приштини потврдило је да је у преговорима са одметничком владом тзв. Косова о смештају америчких партнера који делују у Авганистану и који су у опасности јер талибани преузимају контролу над многим деловима земље, преноси Репортери

У писаном одговору за Газету експрес, америчко представништво у Приштини каже да разговара са „владом“ како би видела како тзв. Косово може да помогне по овом питању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Можемо потврдити да америчка влада разговара са (одметничком) владом (тзв.) Косова о томе како (лажна држава) Косово може да помогне америчким партнерима у Авганистану. За сада немамо више детаља. Обавестићемо вас на време за додатне детаље”, каже се у одговору представништва САД.
Представници лажне државе су, у међувремену, изразили спремност да приме угрожене грађане Авганистана.

„Од средине јула смо у сталној комуникацији и сарадњи са државним и војним властима САД по овом болном и осетљивом питању. Много је логистичко-техничког, сигурносног и социјалног рада којим се пажљиво бавимо. САД су наш главни савезник и наш стратешки партнер“, потврдио је Љуан Далипи, шеф кабинета самозваног премијера Аљбина Куртија.

Самозвана председница тзв. Косова Вјоса Османи изјавила је да ју је у јулу контактирао „амбасадор“ Коснет по овом питању и како каже одмах му је дала сагласност. То је био захтев Сједињених Америчких Држава, и то питање треба да остане поверљиво из разлога безбедности и процеса евакуације авганистанских држављана.

Османи је навела и то да је одметничка влада лажне државе Косово, одмах након захтева и расправе о институционалном споразуму, „формирала радну групу која се бави организационим питањима заједно са америчким партнерима“.

Албански премијер Еди Рама рекао је у недељу да би тзв. Косово требало позитивно да одговори и истакао је да је и Албанија позитивно одговорила на захтев Американаца.

Талибани су последњих недеља брзо напредовали, преузимајући контролу над великим деловима територије, док се стране снаге предвођене САД повлаче из Авганистана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Косово Онлине