Србија

ОВО ЈЕ ПРВО ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ КОЈЕ СТИМУЛИШЕ ВАКЦИНАЦИЈУ: Награда за вакцинисане 10.000 динара

Запослени на РТС-у који су се до 15. августа вакцинисали са обе дозе против ковида добили су по 10.000 динара као награду за допринос у спречавању ширења пандемије. Тако је РТС постао практично прво јавно предузеће у Србији које новчано стимулише вакцинацију.

Интернетом кружи обавештење које је Служба обрачуна зарада и хонорара Сектора за људске ресурсе ЈМУ РТС проследила запосленима у петак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас је уплаћена зарада за јул 2021. год. Уз зараду је исплаћена награда запосленима за допринос у спречавању ширења пандемије у износу од 10.000 динара нето, који су до 15. 08. 2021. год. доставили потврду да су приимили обе дозе вакцине. Награда је на обрачунској листи исказана у бруто износу од 14.266 рсд, са шифром 666 – стоји у обавештењу.

Управо необична шифра на обрачунској листи, али недостатак имена и презимена и печата одговорног, навела је појединце на помисао да је реч о несланој, боље рећи ђаволској шали.

РТС: Исплатићемо и онима који се вакцинишу до 25. септембра

„Блиц“ је због тога проверио ову информацију са Службом за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

– Надокнада (награда) у износу од 10.000 динара, за допринос у спречавању ширења пандемије, исплаћена је запосленима који су доставили потврду о комплетној имунизацији (вакцинацији). Такође, биће исплаћена и радницима који се буду вакцинисали до 25. септембра – истичу у Служби за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Вакцинисано 65 одсто запослених

Како кажу у овој служби, мера је у складу са Колективним уговором и спроведена у договору са синдикатима.

– До сада је вакцинисано око 65 одсто стално запослених радника Јавно медијског сервиса Србије. Од почетка пандемије, 457 наших радника је инфицирано, а имали смо и смртни случај услед последице од обољења корона вирусом. То је током прошле и ове године смањило продуктивност рада (пословања) за две трећине – подвлаче у овој служби.

На РТС-у апострофирају да се поспешивањем вакцинације, као једине сигурне и доступне заштите, у овој медијској кући обезбеђују услови за нормализацију производног процеса.

Награда за вакцинисане није исплаћена од тв претплате

Многи су се запитали одакле јавном сервису новац да финансира награде за запослене који су вакцинисани.

– Новац је исплаћен искључиво из дела буџета који се односи на комерцијално пословање, односно, није издвојен из приходовања од таксе коју плаћају грађани Србије – наглашавају у Служби за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Извор: Блиц