Србија

Ово нико није очекивао! КАКВА НАС ЈЕСЕН ЧЕКА НАКОН ПАКЛЕНОГ ЛЕТА? Помоћник директора РХМЗ све открио

И даље се могу очекивати високе температуре изнад просека за ово доба године, рекао је помоћник директора РХМЗ-а Горан Михајловић, најављујући топлу јесен са температурама изнад просека за то доба године, али и без обилних падавина.

Топли талас је у пуном замаху у Србији, а каква јесен нас очекује открио је помоћник директора РХМЗ Горан Михајловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да су високе температуре карактеристичне за август и да не представљају неко нарочито изненађење, нарочито са тендецијом раста температуре у последње две деценије. Ипак, упркос сунчаном и топлом времену карактеристичном за август, у уторак и среду ће, како је рекао, бити услова за кишу у брдско-планинским пределима, док се падавине у осталим деловима земље не очекују. Пљускови ће бити локалног карактера, и не превеликог интензитета.

Каква нас јесен очекује

Према речима Михајловића, постоји могућност да температура и у јесени пред нама буде изнад просека за то доба године.

„Што се тиче јесени већ сада можемо рећи да има изгледа да ће средња температура бити изнад просека што ће јој дати карактеристику топле јесени. Процена колега је око плус један степен. За сада нема назнака неких разлика у односу на просечне вредности падавина. Тако да би то била просечна влажна и топла јесен“, наводи Михајловић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/РТС