Русија

ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ! Пољаци дешифровали Путинову опасну поруку Западу: Од оног што су сазнали остали су залеђени

Председник Русије Владимир Путин је у свом ауторском чланку о јединству украјинског и руског народа дао Западу недвосмислен геополитички сигнал, због чега су земље ЕУ и САД позване да преиспитају своја спољнополитичка начела.

До овог закључка дошли су пољски новинари, анализирајући текст руског лидера. Аналитичари су посматрали концепт ког се Путин придржава, а такође су објаснили и зашто Запад треба озбиљно да схвати поруку Москве.

Аналитичари су пре свега скренули пажњу на чињеницу да је изјава Владимира Путина заправо одређена порука Украјини и Западу. Руски лидер тако открива јасан сигнал на основу којег западне земље не би требало да се мешају у унутрашње ствари Русије, као ни Украјине.

Путинов концепт јединственог народа наговештава да Москва суседну државу доживљава као своју територију и спремна је да је брани на било који начин.

„Из тврдње да су Украјинци и Руси један народ, следи логичан закључак да Украјина припада руској националној територији“, пишу новинари.

Пољаци су открили сигнал који је Путин у свом чланку послао Западу и Украјини. Уочили су да је Москва Украјину заправо ставила на листу својих националних интереса и да неће дозволити другим земљама да то поремете, по цену било каквог рата па и нуклеарног

„Руска политика према Украјини тако постаје политика према сопственој, националној, изгубљеној државној територији.

Путин наступа у улози браниоца „сверуског“ народа, руске државе, која постоји историјски, а угрожена је упадима Запада у настојању да Украјину учини анти-руском“, закључили су пољски новинари.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2021.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031