Русија

ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ! Пољаци дешифровали Путинову опасну поруку Западу: Од оног што су сазнали остали су залеђени

Председник Русије Владимир Путин је у свом ауторском чланку о јединству украјинског и руског народа дао Западу недвосмислен геополитички сигнал, због чега су земље ЕУ и САД позване да преиспитају своја спољнополитичка начела.

До овог закључка дошли су пољски новинари, анализирајући текст руског лидера. Аналитичари су посматрали концепт ког се Путин придржава, а такође су објаснили и зашто Запад треба озбиљно да схвати поруку Москве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари су пре свега скренули пажњу на чињеницу да је изјава Владимира Путина заправо одређена порука Украјини и Западу. Руски лидер тако открива јасан сигнал на основу којег западне земље не би требало да се мешају у унутрашње ствари Русије, као ни Украјине.

Путинов концепт јединственог народа наговештава да Москва суседну државу доживљава као своју територију и спремна је да је брани на било који начин.

„Из тврдње да су Украјинци и Руси један народ, следи логичан закључак да Украјина припада руској националној територији“, пишу новинари.

Пољаци су открили сигнал који је Путин у свом чланку послао Западу и Украјини. Уочили су да је Москва Украјину заправо ставила на листу својих националних интереса и да неће дозволити другим земљама да то поремете, по цену било каквог рата па и нуклеарног

„Руска политика према Украјини тако постаје политика према сопственој, националној, изгубљеној државној територији.

Путин наступа у улози браниоца „сверуског“ народа, руске државе, која постоји историјски, а угрожена је упадима Запада у настојању да Украјину учини анти-руском“, закључили су пољски новинари.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs