Регион

Паклени план за Србе у Црној Гори! ПРЉАВА УВЕРТИРА ПРЕД ПОПИС, НАЦИЈА ОДЈЕДНОМ НИЈЕ БИТНА! Иза свега се крије нешто језиво!

Медији под контролом председник Скупштине ЦГ Алексе Бечића и премијера Здравка Кривокапића увелико праве увертиру да уочи пописа, ако га буде на јесен, Србе избришу из Црне Горе!

Попис становника у Црној Гори требало би да се одржи крајем године, а власт у страху да ће се рекордно висок проценат грађана изјаснити као Срби, покушава да избегне тотални дебакл своје србомрзачке политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медији под контролом председник Скупштине ЦГ Бечица и премијера Кривокапића увелико праве увертиру да уочи пописа, ако га буде на јесен, Србе избришу из Црне Горе!

„Нација и религија нису кључне за попис“, пишу подгоричке Вијести, наводећи да европски завод за статистику Еуростат још није упознат са црногорским Нацртом закона о попису становништва, али указује да изјашњавање о етничкој припадности може бити осетљиво питање у многим земљама.

Из Еуростата су, одговарајући на питање Вијести, да ли је европски стандард да се грађани на попису не изјашњавају о нацији, рекли да законодавство ЕУ о попису становништва не укључује етничку припадност и не даје посебне препоруке о овој теми!

Сада је јасно у ком правцу се „штелују“ услови и атмосфера за евенутални попис становништва у Црнојм Гори и коме смета да се зна ко се како изјашњава када је националност у питању.

Најпре су хтели да се упусте у лажирање података, али када су видели да би их то прескупо коштало, сада се у подлом рату против Срба позивају на „европске препоруке“. Паметном доста!

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс