Свет

ПОСЛАЛИ ПОРУКУ! Војска допрема храну, од куће до куће! Апел грађанима: Останите мирни и изоловани једни од других

Влада Вијетнама послала је војску да допреми храну у град Хо Ши Мин где су пооштрене антиепидемијске мере због пораста броја новозаражених.

Војно особље биће распоређено да помогне у логистици, јер се у граду од 10 милиона становника од људи тражи да „остану на месту“ две недеље почевши од понедељка, наводи се у саопштењу на веб страници владе, преноси АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакав потез био је изнуђен јер је у Вијетнаму, који је у врло малој мери био погођен пандемијом, у петак потврђено више од 10.000 нових инфекција и 390 смртних случајева, у Хо Сси Мину чак 3.500 новозаражених.

У главном граду Ханоју, власти су јуче продужиле рестриктивне мере за још две недељу, а грађани су обавезни да не напуштају своје домове.

Вијетнам је успео да одржи релативно ниску стопу инфекције све до априла ове године до када је евидентирано само 35 смртних случајева, али од августа, дневно се пријави више од 300 преминулих од ковида.

„Људи морају апсолутно остати мирни, изоловани једни од других, од куће до куће, од заједнице до заједнице“, рекао је премијер Пам Минх.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг