Свет

ПОТПУНИ ХАОС НА АЕРОДРОМУ! Америчке снаге пуцале док је слуђена гомила људи истрчавала на писту!

Снаге САД на аеродрому у Кабулу биле су принуђене да пуцају у ваздух када је гомила људи истрчали на писту, како би их спречили да се укрцају у војне авионе, потврдио је за Ројтерс амерички званичник

Званичник је рекао да су војни летови из Кабула намењени искључиво за дипломате и особље локалне амбасаде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како медији преносе, на аеродрому у Кабулу влада хаос, да хеликоптери довозе запослене у амбасадама и да је аеродром препун грађана који очајнички желе и покушавају да се укрцају на летове како би побегли од талибана (терористичка организација забрањена у Русији), који су јуче ушли у Кабул.

Стејт департмент саопштио је касно синоћ да је сво особље америчке амбасаде у Кабулу безбедно евакуисано до међународног аеродрома „Хамид Карзаи“.

Портпарол Стејт департмента Нед Прајс потврдио је да подручје око аеродрома обезбеђује америчка војска, како преноси Ројтерс.

Пентагон је такође одобрио додатних 1.000 војника да помогну у евакуацији америчког особља из Кабула, саопштено је нешто раније од неименовани амерички званичник, чиме је број америчких војника које ће помагати у извлачењу америчких држављана и авганистанских сарадника порастао на 6.000

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com