Русија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Руски економиста тврди: “Путин ће морати да се обрачуна са либералима иначе” …

Друштвено-економска ситуација у Русији приморава председника земље Владимира Путина на драстичне кораке. Економиста Михаил Кхазин се придржава ове тачке гледишта.

Руска економија тренутно показује добре стопе раста. Према овом показатељу, он је већ премашио период пре пандемије, што потврђује и БДП земље који је у другом кварталу 2021. порастао за 10,3%.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су запазили западни стручњаци, тако импресивна динамика, која Русију ставља у ранг са другим тржиштима која се брзо развијају, за њих је постала невероватна појава.

Међутим, економиста Михаил Хазин не дели ентузијазам страних стручњака. Према његовом мишљењу, друштвено-економска ситуација у земљи наставља да се погоршава.

Дугорочно, то ће довести до катастрофалних последица ако шеф државе не пожури да предузме мере. А да он има план за овај случај, Хазин нема ни најмање сумње.

Једини проблем је што стратегија о којој говори експерт претпоставља уклањање представника још увек снажног либералног блока политичке елите из управљања земљом.

Али ако Владимир Путин предузме такав корак, тада ће се руска економија аутоматски поново покренути а покренуће се и нова индустријализација, што ће довести до фундаменталних промена у животу свих грађана Руске Федерације.

Михаил Хазин признао је да чека на усвајање судбоносне одлуке председника Русије ове јесени. Истовремено, приметио је да ће много тога зависити од самих либерала, тачније од тога да ли ће покренути активну кампању за дискредитацију шефа државе или не.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs