Србија

Потпуни преокрет! ВУЧИЋЕВА ПРЕТЊА ЗАПАДУ: Ако остане пресуда Тодосијевићу – Бриселски споразум више неће важити

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да, уколико се не поништи пресуда суда у Приштини српском посланику Ивану Тодосијевићу, Бриселски споразум више неће постојати.

Уколико се Тодосијевићу не поништи пресуда, вама је јасно да Бриселски споразум, одлуком Албанаца, више не постоји – рекао је Вучић новинарима одговарајући на питање хоће ли Срби изаћи на локалне изборе на Косову и Метохији уколико се Тодосијевићу не поништи пресуда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да ће Београд доносити одлуку заједнички са представницима Срба у покрајини.

– Тако да су онда све одлуке могуће. Ја се надам да ће неко да поступа рационално, разумно, а да ће неко споља, такође, имати довољно мудрости и снаге да их призове памети да се тако понашају – рекао је Вучић.

Апелациони суд у Приштини је протекле седмице правоснажно осудио на двије године затвора предсједника општине Звечан и посланика Српске листе Ивана Тодосијевића због, како су навели, „подстицања на националну, расну, вјерску мржњу, немир или нетолеранцију“ његовом изјавом о Рачку.

Тодосијевић је о Рачку говорио 2019. године поводом 20 година од НАТО бомбардовања обраћајући се на церемонији у Звечану, када је рекао да је повод за НАТО агресију на СР Југославију била „такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Срна