Свет

ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО: „Локдаун све док не буде 70% ВАКЦИНИСАНИХ“

Фото: Pixabay.com

Најнасељенија аустралијска држава, Нови Јужни Велс, забележила је данас рекордних 830 нових случајева локалне трансмисије корона вируса, јавља Ројтерс.

Укупан број новооболелих премашио је рекорд од суботе, када је регистровано 825 нових ковид пацијената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још три особе су преминуле, па је број умрлих од почетка новог таласа који је избио половином јуна скочио на 71, услед ширења високо заразног делта соја.

У болницама се налази 550 људи, а скоро је 100 пацијената на интензивној нези, саопштио је министар здравља Новог Јужног Велса Бред Хазард.

Аустралија под локдауном све док не буде 70% вакцинисаних

Аустралија ће се придржавати стратегије локдауна против корона вируса све док најмање 70 одсто популације не буде у потпуности вакцинисано, али ће након тога морати да почне да живи с вирусом, изјавио је данас премијер Скот Морисон.

Земља је поставила рекорд са 914 случајева корона вируса, што је највећи дневни број новозаражених, док су јужне и источне државе Нови Јужни Велс, Викторија и престоница Канбера остале под строгим карантином, преноси Ројтерс.

– Не можете заувек да живите у карантину, у једном тренутку морате то да промените, а то се ради када је 70 одсто вакцинисане популације – рекао је Морисон у телевизијском интервјуу.

Локдаун је кључни елемент стратегије савезне владе за обуздавање пандемије корона вируса, све док се не достигне ниво вакцинације од 70 одсто, при чему ће се границе постепено отварати када се број вакцинисаних попне на 80 одсто.

– Закључавање није одржив начин за решавање проблема вируса и зато морамо да додјемо до 70 и 80 одсто вакцинисаних, како би могли да почнемо да живимо са вирусом – додао је премијер Морисон.

У Аустралији, која има 25 милиона становника, око 60 одсто популације се сада налази у карантину.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг