Србија

ПРОФЕСОР НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Мислили су да нећу да лајем ако уђем у Кризни штаб! Ово је већ рађено 2005. и 2009…

Било ми је јасно како ће све то тећи јер је све ово већ рађено 2005. и 2009, када смо имали свињски грип.

Пулмолог проф. др Бранимир Несторовић често је збуњивао јавност својим контрадикторним изјавама о корони у време када је био члан кризног штаба. Сада, 18 месеци после избијања епидемије, први пут је открио зашто је пристао да буде члан тог тела. Потом је објаснио и зашто је из штаба изашао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када су ме позвали у кризни штаб, знао сам да су ме позвали мислећи да нећу да лајем кад сам с њима. И било ми је јасно како ће све то тећи јер је све ово већ рађено 2005. и 2009, када смо имали свињски грип. У кризни штаб сам ушао свесно и с намером да добијем простор у медијима. У време затварања људи су само гледали ТВ, а мени је било важно да пошаљем поруку да КОВИД није тако страшан како се представља – искрен је био Несторовић у великом интервјуу за Печат.

УТЕРИВАЊЕ СТРАХА

Одговарајући на питање зашто се повукао из штаба, он тврди да је изашао оног тренутка када су почела да стижу наређења од Светске здравствене организације (СЗО), која је требало слепо извршавати.

– Ако погледате сајт СЗО, тамо ништа није спорно и данас пише да нема убедљивих доказа да ношење маске спречава ширење вируса. Мајкл Рајан, њихов главни научник, рекао је пре два месеца да СЗО никада није поручио да здрави људи треба да носе маске. То мени говори да из СЗО долазе усмена неформална наређења. За мене је неетичка кампања утеривања страха људима како ћемо сви помрети, како ће гробља бити тесна. Ми, лекари, иначе, ни најтежим болесницима не говоримо да ће умрети, него покушавамо да их смиримо обећањем да ћемо покушати све да урадимо – истиче доктор.

Како наглашава, његова главна примедба била је на лечење КОВИД пацијената и промену протокола.

– У прва три месеца, када смо користили хидроксихлорохин умрло је 250 људи, а касније, када је промењен протокол, тај број је био вишеструко већи. Волео бих да ми неко каже зашто смо престали да користимо хидроксихлорохин, који се, према свим научним студијама, показао као изузетно ефикасан лек. Ивермектин (антипаразитски лек који се користи у ветерини, прим. аут.) још је ефикаснији у превентиви, али ни њега не желе у протоколу лечења – рекао је Несторовић и додао да је и сам допринео анимозитету чланова кризног штаба према њему пошто је, како тврди, ушао у њихову интересну сферу.

ЕНИГМА АМЕРИКА

С лекарске тачке гледишта занима га шта ће се догодити на јесен јер читава ситуација с КОВИД више нема везе с медицином.

– Све више верујем да вирус служи као параван који нема никакве везе с медицином. О чему се конкретно, ради могу само да нагађам. Баш ме занима да ли ће на јесен покушати још једно закључавање на западу. Ако им то прође, не пише нам се добро јер то значи да могу да раде шта хоће. Верујем да ће се цела ситуација решавати и ломити у Америци, а остатак западног света ће послушати њих као лидере – закључио је др Несторовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс