Србија

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ: Тражи се узрок

На делу територије града Бора проглашена је ванредна ситуација због пожара на Градској депонији који се гаси више од 72 сата.

Градски штаб за ванредне ситуације је донео овакву одлуку због ангажовања додатне механизације на гашењу пожара, саопштила је прес служба града Бора. Александар Миликић, градоначелник Бора је казао да очекује да ће уз ангажовање механизације Компаније Зијин и осталих привредних субјеката, ситуација до вечерас бити под контролом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Због велике количине дима који се шири ка граду и селима, донели смо одлуку да уведемо ванредну ситуацију. Очекујем да ћемо, уз додатно ангажовање механизације компаније Сербиа Зијин Цоппер и Сербиа Зијин Мининг, као и осталих приватних субјеката који имају могућност да се укључе и ангажују у локализовању пожара, ситуацију ставити под контролу у вечерњим сатима – рекао је Миликић.

Игор Митровић директор ЈКП „3. октобар“ је казао да су сви капацитети овог предузећа стављени у функцију, уз максимално ангажовање ватрогасаца и уз помоћ Зијина.

Иначе, пожар на градској депонији гаси се већ више од 72 сата, а како се могло чути на седници Штаба, узрок пожара ће бити накнадно утврђен, али се претпоставља се да је разлог пожара депоновање и одлагање лако запаљиве материје на градској депонији.

Извор: Блиц/srbijadanas.com