Свет

РАЗВЕДЕНА МАЈКА ДОЖИВЕЛА ШОК НА СУДУ: „Не можете да виђате своје дете док се не вакцинишете!“

Фото: Pixabay.com

Потпуно необично рочиште у случају бриге о једанаестогодишњем детету одржано је у августу на америчком суду, на којем је судија донео изненађујућу одлуку да невакцинисаној мајци забрани виђање сопственог детета, али је та одлука поништена јуче.

Током рочишта 10. августа у Чикагу, судија округа Кук, Џејмс Шапиро, упитао је мајку (39) током онлајн саслушања да ли је вакцинисана. Када је одговорила да није, судија јој је ускратио право да виђа сина док се не вакцинише против ЦОВИД-19. Ребека Фирлит је разведена седам година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Била сам збуњена јер је то требало да буде расправа о алиментацији и бризи о деци. Када сам питала судију какве то има везе са случајем, одговорио је: „Ја сам судија и ја доносим одлуке“, рекао је за Сун-Тимес службеник који је пратио саслушање.

Судија Шапиро донео је у понедјељак одлуку којом се укида претходна пресуда, иако у поднеску није било објашњења зашто се предомислио, пише Сун-Тимес.

Мајка Ребека Фирлит рекла је раније новинарима да је имала нуспојаве од вакцинације у младости, а лекари су јој саветовали да не прима вакцину против ЦОВИД-19. У новинама се не наводи да ли је Фирлит обавестио судију.

Мајка је одлучила да свој проблем пренесе медијима јер сматра да је судија прекорачио овлашћења. Када је Сун-Тимес у понедељак контактирао мајку након укидања одлуке, није крила да је задовољна. –

Веома сам срећна, одмах идем да видим сина. Дечаков отац Метју Саивен је иначе вакцинисан, а његов адвокат је рекао да је нова судска одлука којом је поништена првобитна одлука донета 10. августа била грешка.

– Уложићемо жалбу. Планирамо да искористимо све правне „лекове“ против нове одлуке, рекао је он.

Извор: Блиц

Ознаке