Свет

Руси осули паљбу по САД! АМЕРИКАНЦИ СУ У АВГАНИСТАНУ УРАДИЛИ ИСТО ШТО И СА СРБИЈОМ!

Александар Грушко, заменик министра спољних послова Руске Федерације, оплео је по политици Америке у другим земљама широм света, оптуживши је да само доноси хаос попут оног насталог након распада Југославије.

Александар Грушко, заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, жестоко је ударио на Сједињене Америчке Државе и на њену, како је нагласио, погубну политику у Авганистану, којом је показала да истом матрицом редом уништава земље као што је то учинила и са Југославијом и Либијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Догађаји у Авганистану су логичан исход повлачења америчке и НАТО војске. Југославија, Либија, а сада и Авганистан. Зар је могло нешто друго да се очекује? Трилион је потрошен у празно – истакао је Грушко и подсетио да су у НАТО 20 година говорили о тврђави „трансатлантске слоге и о узимању у обзир мишљења сваког члана Алијансе: заједно смо дошли, заједно ц́емо и отиц́и, што за Америку очигледно не важи“.

– Америка је у овом случају рекла: „Доста је“ и целокупно трансатлантско јединство се појавило у свој својој слави – констатовао је руски званичник, преноси Спутњик.

Како је открио, Русија је раније предлагала НАТО да се направи алгоритам акција на тему Авганистана у случају евакуације у кризним ситуацијама, међутим, Алијанса није била заинтересована.

– Као резултат ове ароганције појављују се захтеви без пардона да државе-чланице ОДКБ сада отворе границе за све који су са НАТО сарађивали – додао је дипломата.

Подсетимо, талибански милитанти су последњих недеља кренули у офанзиву кроз читаву земљу након што је амерички председник Џо Бајден објавио да ће из Авганистана повући све снаге своје земље. У недељу су, много пре него шпо су то очекивале и САД, продрли у главни град Кабул и прогласили да су освојили читаву земљу. Председник Авганистана Ашраф Гани је побегао, а несрећни народ већ два дана масовно бежи од талибанског терора.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс