Србија

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА У НИШУ: Аутом ударио дечака (10) док је возио бицикл на пешачком прелазу

Десетогодишњи бициклиста из Ниша повређен је данас око 14.20 часова на пешачком прелазу испред дисконта на Булевару Медијана, након судара са аутомобилом марке „тојота“ којим је управљао двадесетседмогодишњи Нишлија.

Он је након удеса био у свесном стању и због повреде уста, превезен је санитетом Хитне помоћи у Клинички центар у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција утврђује околности под којима је дошло до удеса а према првим и незваничним сазнањима, дечак је ударио у аутомобил док је возио бицикл преко пешаког прелаза на самом улазу у дисконт. Но, шта се тачно догодило, утврдиће се после прегледавања видео снимака са камера на дисконту, па се до тада ни друге могућности не искључују.

-Дечак је из правца дисконта ишао ка Булевару Медијана а аутомобил се кретао у правцу ауто перионице када је дошло до судара. Ауто је ишао полако, не бих рекао више од 20 километара на час. Прича се да је дечак је ударио у возило, пао и том приликом повредио уста или зубе. Мислим да га возач није ни видео јер је ударио у задњи део аутомобила, али свакако „тојота“ није ишла брзо. Дечак је био на ногама после удеса али је имао крв на устима. Плакао је, што због повреде уста или зуба што због претрпљене трауме. Дошла је хитна помоћ и одвезла га у болницу, тек ће тамо да се види има ли и друге повреде кажу људи који су се нашли на месту незгоде.

У Клиничком центру кажу за „Блиц“ да је у току дијагностика ради утврђивања врсте и тежине повреда које има дечак. Према првом налазу, доминантне су повреде које су утврдили специјалисти максилофацијалне хирургије али ће тачан број и степен повреда бити познат тек након што се уради снимање главе, врата, грудног коша и руке.

Извор: Блиц