Србија

ШЕКЛЕР ТРАЖИ УВОЂЕЊЕ КОВИД ПРОПУСНИЦА У КАФАНЕ: Кога ухвате без ње КАЗНА 1.000 ЕВРА! Пунктови испред клубова, па да видиш како се пелцују

Вирусолог и имунолог др Миланко Шеклер за Курир наводи да је решење за заустављање ширења крононе и драстичног пораста броја жаражених у ковид пропусницама, које би пратиле казне и од 1.000 евра за непоштовање!

– Добар пример нам је Егзит – одржан је са строгим мерама, за четири дана ту је прошло 180.000 људи и није скочио број заражених. Зар то није довољан доказ да треба и може тако – улази ко је вакцинисан, прележао ковид или негативан. И не мора кафеџија да јури госте, већ комунална милиција, па ко нема QР код с поменутим доказима, нек плати 500 или 1.000 евра казну! И кад казниш троје-четворо, има да функционише – каже за Курир Шеклер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи и да му је другар причао како то успешно функционише и Аустрији.

– Конобар каже госту: „Знате ли да важи то и то…“, чиме се констатује да је обавештен и гост слободно седа. После сат времена ето их тројица, проверавају кодове и ухватише једног – 1.500 евра казна. У Србији би била довољна и од 500 евра – наглашава Шеклер.

Он има предлог и за повећање обухвата вакцинације младих.

– Кад монтираш мобилне вакциналне пунктове испред ноћних клубова у које може само онај ко је вакцинисан, преболео или тестиран, да видиш како ће да се пелцују. У Британији је после тога вакцинација младих од 18 до 25 година скочила на 66 одсто – истиче Шеклер, који додаје и да ће корона бројке свакако нарасти на неколико хиљада новозаражених дневно, поготову кад се с одмора напуне канцеларије, фирме и крене школа, али сматра да неће огроман број људи умирати јер ће махом бити инфицирани млади и невакцинисани.

Извор: Курир.рс/Ј. С. С.