Свет

Ситуација је драматична! ЕРДОГАН УПОЗОРИО ПУТИНА, Амери гомилају војску за напад на Русију!

Фото: Јутјуб

Пребацивање америчке војне технике у грчки Александропулос у оквиру војних вежби „Дефендер Европа“ може се сматрати сигналом Русији, пише турски лист Хабер7.

У тексту се наводи да су се америчке копнене снаге искрцале у регион, заједно са огромним парком теретних возила, тенкова и хеликоптера. Искрцавање војника и технике, како се наводи, неопходно је ради пружања отпора руској претњи. Истовремено, наоружање које је допремљено у Александруполис има офанзивни, а не одбрамбени карактер, нагласио је турски новинар.

Турски адмирал Џихан Јајџи је у разговору са Хабер7 изразио мишљење да војна техника која је пребачена у регион није потребна Грчкој и да ће поклоњени тенкови и хеликоптери бити у будућности коришћени против било кога.
Бивши начелник обавештајне управе Генералштаба Оружаних снага Турске Исмаил Хаки Пекин је, са своје стране, додао да је лука Александруполис америчка база из које се лако може пребацивати техника и војници у Источну Европу у оквиру борби против Русије.
Коментатор турског листа Сабах Беркан Тутар сматра да у НАТО-у постоји пројекат за окруживање Русије од Грчке до Балтичког мора.
Извор: rs.sputniknews.com