Србија

Сјајна вест за грађане Србије! НОВАЦ ЛЕЖЕ НА РАЧУНЕ: Стиже нова помоћ, а ово је списак датума свих уплата

Због добрих резултата, држава ће свим пензионерима моћи да у фебруару, најкасније у марту 2022. године, исплати новац.

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а, најавио исплату 20.000 динара свим пензионерима у фебруару, најкасније почетком марта. Истакао је да за тај новац неће бити потребне посебне пријаве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да се у овој години очекује раст БДП-а од око седам одсто, а дефицит буџета је знатно мањи од планираног. Вучић је навео да је Србија у јуну и јулу остварила суфицит од 60 милијарди динара, а укупно у првих седам месеци ове године остварени суфицит је 198 милијарди, иако је претходно ребалансом био предвиђен „вишак у каси“ од тек 38,5 милијарди, што су одобрили ММФ и Скупштина.

Објаснио је и да ће, када се саберу прошла и ова година, Србија имати раст плус шест одсто, што, како тврди, неће имати нико у Европи.

– То значи да ћемо у ове две године заједно бити најуспешнији на континенту, а само ове године међу прве три по стопи раста – додаје Вучић.

– Хоћемо да се пензионерима одужимо, јер су увек разумели државу – објаснио је Вучић.

Председник је, говорећи о до сада најављиваној помоћи грађанима, најавио да ће пензионерима од 20. до 22. септембра бити исплаћено по 50 евра, а сви грађани ће средином новембра добити по 30 евра. Уочи празника, између 13. и 15. децембра, свим пунолетним грађанима биће исплаћено још по 20 евра.

Повећање пензија и минималца

Истакао је да ће почетком следеће године уследити и ново повећање пензија, преко пет одсто.

Најавио је и повећање минималца.

– Наша идеја је да минималац буде 35.012 динара, више од 300 евра – навео је председник.

Очекује да ће просечна плата почетком следеће године бити 613 евра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/РТС