Регион

СКАНДАЛ! Чанак вечерао са Милом, па најавио ХАОС на Цетињу: КРИВ му је Јоаникије

Чанак је покушао да убеди гледаоце да његов пријатељ Ђукановић не стоји иза хаоса који ће уследити 5. септембра

Након вечере с председником Црне Горе Милом Ђукановићем, лидер ЛСВ Ненад Чанак најавио је „паклени 5. септембар” и ванредно стање на Цетињу током устоличења митрополита Српске православне цркве Јоаникија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гласноговорник Мила Ђукановића у Србији упозорио је да ће тог дана бити опасно на Цетињу и да се очекује окупљање више од једне групе протестаната који ће, према његовим речима, по сваку цену штитити идентитет Црногораца. Тако је, на питање водитељке ТВ Пинк оцењује ли да ће на Цетињу бити опасно 5. септембра, Чанак одговорио:

– Немам шта да оцењујем, то вам је завршена ствар!

ПРИЧАЛИ МУ ТАКСИСТИ…

Како је и сам признао, у петак прошле недеље био је на пријатељској вечери с Милом Ђукановићем, на којој су разговарали о бројним темама, па и о устоличењу митрополита СПЦ Јоаникија на Цетињу. Ипак, Чанак тврди да је информације о хаосу који ће уследити 5. септембра добио од таксиста и конобара у Будви, а не од Ђукановића.

– Прекјуче смо вечерали заједно. Шта ту има тачно да се намирише? Па наравно да сам се видео с Милом Ђукановићем, из једноставног разлога што је Мило Ђукановић човек који не дели људе по националној основи… Црна Гора је пред ванредним стањем и то је оно што је страшно. Ово вам не причам из разговора с господином Ђукановићем, него из разговора с таксистима у Будви, конобарима у хотелу, људима који су ме заустављали на улици. То су људи који ће отићи на Цетиње… – невешто је у недељу образложио Чанак.

КРИВ МУ ЈОАНИКИЈЕ

Лидер ЛСВ је додао да ће на Цетињу тог дана бити опасно зато што ће се скупити људи који нису спремни да им се идентитет потире јер неко хоће да дође да у политичком смислу те речи доказује своју власт тиме што ће вређати локално становништво.

– Окупљања ће бити, то вам је завршено, и ако се било шта деси на Цетињу, за то је искључиво одговоран Јоаникије, због тога што је ово покушај да се по сваку цену погази идентитет Црногораца, да се погази Црна Гора као држава и да се све то покаже кроз тај најбаналнији пример. Као што су литије биле чисто политичке демонстрације које су служиле као увод у изборе, тако вам је и ово сада демонстрација победе – казао је Чанак.

НЕ БИ МОЈ МИЛО…

Напослетку је покушао да убеди гледаоце да његов пријатељ Ђукановић не стоји иза хаоса који ће уследити 5. септембра на Цетињу.

– Да Мило Ђукановић стоји иза свега овога, то је чиста непатворена лаж и пропаганда из једноставног разлога што тамо људи у то верују и они на свој идентитет не дају. Ко год инсистира на томе да дође непозван на Цетиње, направиће велико зло, зло које стотинама година после неће моћи да се опере – закључио је Чанак, уз оцену да ће и он ићи на Цетиње да одбрани идентитет Црногораца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс