Регион Србија

Скандал! КАЗНИТЕ СРБИЈУ, СРПСКОЈ УВЕДИТЕ САНКЦИЈЕ: Посланица упутила Пленковићу писмо за ригорозним захтевима!

Хрватском премијеру Андреју Пленковићу упућено је писмо у коме се тражи да уведе санкције Републици Српској због негирање геноцида у Сребреници.

Ауторка захтева је посланица хрватског Сабора Каролина Видовић Кришто која је затражила и да се Србији блокира пут у Европску унију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чињеница да Република Србија и Република Српска без икаквог срама негирају геноцид у Сребреници нападајући међународног дипломату Валентина Инцка говори о жалосној чињеници да наши источни суседи нису ништа научили из прошлости – стоји у писму, преноси Вечерњи лист.

Она је писмо упутила поводом Пленковићевог састанка са пензионисаним генералима Хрватске војске, поводом замолнице Тужилаштва БиХ да Хрватска процесуира 14 генерала, учесника акције „Бљесак“.

У писму упућеном Пленковићу Кришто је навела да је тај састанак „доказ некомпетентног вођења хрватске владе те неспособности заштите националних интереса, коју би хрватска влада морала осигурати“.

– Захтев за спровођење истраге против наших војних заповедника везан уз војну акцију Бљесак је апсурдан, али и увредљив. И као апсурдног и увредљивог га треба и третирати. Озбиљност коју Ваша Влада даје том неприхватљивом захтеву наноси штету Хрватској, јер му даје важност коју не заслужује. Захтев БиХ тужилаштва заснива се на документацији коју су прикупиле службе Републике Српске. Хрватска држава, поштујући међународно право, мора на адекватан начин одговорити на те оптужбе. Република Српска са својим београдским налогодавцима покушава већ опробаним методама да изједначава жртву и агресора, те да буком и галамом сакрије истину о самој себи – навела је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс