Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИНИСТРА ДМИТРОВИЋА: Нападају ме жене без деце

Фото: Јутјуб

Нови скандал министра за бригу о породици и демографију! Ратко Дмитровић, који се недавно „прославио“ изјавом да су жене одговорне за пад натлаитета изјавио је данас да „је проверио ко га напада и да су то жене које нису рађале или имају само једно дете“?!

Према његовим речима, неке жене „немају матерински нагон“ и то мора апсолутно да се прихвати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Имамо жена које кажу – ‘Једноставно ме не занима, нећу да родим’. И нико не сме да јој каже нешто, да јој замери. Ово што су ме напали, ја сам мало проверавао, ту углавном има жена са једним дететом, или оне које немају ниједно. Дакле они једноставно не дозвољавају да се о томе разговара“, рекао је Дмитровић и додао:

„Ако ми мушкарци мислимо да смо ми фактор који нешто одлучује – не. Жена је та, Богу хвала, у ситуацији која јесте у савременом животу, када је она у потпуности остварена и може да буде остварена на свим пољима. Жена је та која одлучује да ли ће да роди једно дете, двоје деце, троје, четворо, петоро. Дакле, да ли је могуће? Јесте, могуће је и да буде научник и успешна глумица и писац, могуће је да буде министар у Влади“, рекао је Дмитровић на телевизији Хепи, а преноси „021.рс“.

Он је казао да су неке његове раније изјаве извучене из контекста и да је само желео да покрене причу „шта још могу да понуде женама“ не би ли рађале раније.

„Ја сам рекао хајде да разговарамо са женама и да их питамо. А на жалост, на жалост жена у Србији, сада први пут рађају у тридесетој години. Хајде да видимо шта можемо да учинимо, ми то не знамо наравно, да поправимо услове, који би њу довели до тога да каже – ‘Ја хоћу двоје деце, троје деце, четворо деце'“, изјавио је Дмитровић.

Министар је раније, између осталог, изјавио да су „жене које неће да рађају криве за негативан природни прираштај у Србији“. Он је данас објаснио да су те изјаве извучене из контекста и оценио да су у питању били спинови и политизација.

Извор: Блиц