Регион

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! „Црна Гора је и званично окупирана“

Подгорица — Бивши министар одбране и функционер опозиционе ДПС Предраг Бошковић тврди да је устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу догађај високог безбедносног ризика

Бошковић је у опишном интервјуу за подгоричку Побједу рекао да актуелна власт не дели такву бригу јер, како наводи, нису дорасли одговорности функција које обављају а и „њихове намере према Црној Гори и очувању градјанског концепта државе су веома упитне“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање зашто Српска православна црква инсистира да устоличење владике Јоаникија буде баш у Цетињском манастиру, Бошковић тврди да ту нема никакве дилеме да се тим чином настоји „показати да је Црна Гора и званично окупирана“.

„Наиме, након победе на изборима и формирања клеронационалистичке владе, ментори домаћих изводјача радова су наишли на активан отпор свих здравих целина и делова друштва какав нису очекивали. Стога, након што су пропали планови за блицкриг окупацију одлучили су се да то изведу у више фаза…“, тврди Бошковић и додаје:

„Окупатори сада виде идеалну прилику – симболичким устоличењем на Цетињу желе показати да је покорено Цетиње а самим тим и Црна Гора. Наравно, реч је о бесмисленој илузији. Ни много већи нису никада покорили Црну Гору а камоли приспели изводјачи великодржавног пројекта званог ‘српски свет’“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг