Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! ЕУ неће преживети мигрантску кризу! Ево шта следи!

Мигранти настављају да беже са Блиског истока у Европску унију, бирајући Белорусију као „претоварну станицу“. У тренутној ситуацији, балтичке државе криве Минск за пребацивање избеглица.

С тим у вези, Министарство сполјних послова Литваније је известило да ће покренути питање санкција Белорусији на нивоу Европске уније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Антон Бредикхин, руски политички експерт, главни уредник часописа Archont, у интервјуу за Федералну новинску агенцију прокоментарисао је нову мигрантску кризу која се распламсава у Европи.

Према његовим речима, балтичке землје својим рукама граде зид између себе и Европске уније.

„Мислим да ћемо врло брзо доћи у ситуацију да се земље ЕУ деле по неколико основа: економским и ставу према питању миграција. Наравно, Немачка ће остати лидер Европске уније, и њој ће бити делегирана већина гласова за доношење европских одлука. А земље које напусте заједничку европску политику – Литванија, Летонија, Естонија, Пољска, Мађарска- изгубиће свој пуни утицај на судбину ЕУ. Могуће је да ће Берлин усвојити визна ограничења за ове државе. Балтичке земље, а да то и не знају, већ стварају границу између себе и Европске уније“, рекао је саговорник ФАН-а.

Политиколог је рекао да би растућа мигрантска криза могла да стави тачку на Европску унију.

„Литванија, Летонија, Естонија, Пољска, Мађарска покушавају да очувају своје друштво од утицаја миграната, што је довело до деструктивног ефекта унутар Европске уније. У будућности ћемо видети да ће се ове земље почети уједињавати против заједничке европске агенде.Њихова политика ће имати изражену националистичку идеологију. А онда ће се догодити следеће: Европска унија једноставно неће издржати и доћи ће до њеног распада. Ово ће бити велики излазак земалја из ЕУ. Могуће је да ће земље које напусте Европску унију формирати свој блок“, рекао је он.

Експерт је додао да би земље које су напустиле Европску унију могле накнадно постати део евроазијског простора.

„Заузврат, Русија ће на овој основи моћи да пронађе додирне тачке са земљама које су напустиле Европску унију. Главна ствар је да не пропустите тренутак који ће нам омогућити да вратимо наше земље, које је у 18. веку купило Руско царство, тако да поново постану део јединственог економског и политичког евроазијског простора“, резимирао је Антон Бредихин.

 

Извор: Webtribune