Русија

Шокирао све! ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ СВЕТУ: Нико још дуго неће моћи да нам се приближи, а онда је најавио нешто од чега се ТРЕСУ НЕПРИЈАТЕЉИ!

Руски председник Владимир Путин отворио је Међународни војно-технички форум „Армија 2021“ и том приликом објаснио читавом свету где је његова земља када је у питању савремено наоружање, а где су сви остали.

Руски председник Владимир Путин послао је читавом свету моћну поруку да је савремено оружје његове земље толико напредно да ниједна друга држава на планети неће још дуго бити у стању да има нешто слично, те да с тим у вези сви треба да буду свесни какав је сада однос снага на глобалном нивоу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та изјава шефа Кремља дошла је на отварању Међународног војно-техничког форума „Армија 2021“, на ком се одржава смотра најбољих достигнућа домаће одбрамбене индустрије.

– Руска војска и морнарица активно се модернизују и добијају наоружање и технику најновије генерације, а удео савременог наоружања у стратешким нуклеарним снагама Русије премашује 80 одсто – поручио је председник Русије и нагласио да велики број руског наоружања нема аналоге у свету, како по својим тактичким, тако и по техничким карактеристикама.

– Судећи по неким моделима, може се чврсто рећи да други још дуго неће имати ништа слично – навео је Путин, преноси Спутњик.

Према његовим речима, потенцијал руске морнарице се повећава.

– Данас се у водећим бродоградилиштима Русије полажу два савремена брода краћег домета и четири нове подморнице, укључујући два нуклеарна ракетна носача – открио је он и нагласио како Русија има шта да понуди савезницима и партнерима у области одбрамбене индустрије.

– Русија има чиме да се поноси – закључио је шеф Кремља.

Форум „Армија 2021“ трајаће од 22. до 28. августа у изложбеном центру „Патриот“ на аеродрому „Кубинка“ и полигону „Алабино“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс