Србија

Србија у шоку! ПРОПЕВАО ВЕЉИН БИВШИ ВОЈНИК: Беливук хтео да ликвидира пријатеља познатог ријалити учесника!

Злогласни кољач Вељко Беливук (36), звани Веља Невоља, хтео је прошле године да ликвидира и Славољуба Трајковића Трајка (40) из Калуђерице, пријатеља ријалити звезде Карађорђа Суботића!

Ово је инспекторима СБПОК открио бивши Вељин „војник“ Бојан Хрватин, који је сада сведок сарадник у поступку против Беливукове мафијашке банде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватин је испричао да је Трајковић, наводно, 2020. радио Беливуку о глави заједно са Александром Глигоријевићем Пукијем. Трајко је, међутим, стицајем околности остао жив, док је Пуки намамљен у „кућу страве“ у Ритопеку, где је свирепо мучен, убијен и раскомадан.

Акција одложена

Хрватин је 18. јула у СБПОК до детаља описао како је упознао Трајковића и како је касније припремано његово убиство.

– Славољуба Трајковића сам упознао у затвору Забела, где сам робијао због убиства од 2007. до 28. маја 2020. Имао сам сукоб с њим, тукли смо се… У затвору сам упознао и Милоша Будимира, с њим сам се зближио, али тек касније сам сазнао да он сарађује са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем. Ја тада нисам знао ову двојицу…

Милош Будимир је пре мене одробијао казну, а кад сам и ја изашао на слободу, крајем маја 2020, почели смо да се виђамо – казао је Хрватин у СБПОК.

Он је додао да је убрзо затим упознао Милошевог брата Марка, а одмах потом и Миљковића, па Беливука.

– Почетком јуна 2020, Милош ми је испричао да он и његов брат Марко имају проблема са Славољубом Трајковићем, јер је овај хтео да им преотме посао са марихуаном. Поменуо ми је и да Трајковић заједно са Александром Глигоријевићем Пукијем ради о глави Вељку Беливуку, па је одлучено да се Славољуб ликвидира. Такође, испричао ми је и да је Трајко претио да ће убити и мене и раскомадати ме јер сам га тукао у затвору. Због тога сам и прихватио да учествујем у његовом убиству – рекао је Хрватин.

Према сопственом признању, Хрватин је преузео на себе да прати Трајковића, а од Беливука је сазнао да се овај креће по Београду у сивом „мерцедесу“ С класе.

– Кад је већ све било спремно да „решимо“ Трајка, Марко Будимир ми је изненада рекао да тренутно није време за то и да се „акција“ одлаже. Међутим, нешто касније, Марко ми је испричао да су „шчепали“ Глигоријевића и да им је он тада признао да ради за контраекипу, за такозвани шкаљарски клан – рекао је Хрватин инспекторима.
Занимљиво је да Хрватин у даљем исказу више ниједном није поменуо Трајковића, али је даље до детаља описивао како је учествовао у осталим убиствима Беливуковог клана.

Повремено се чују

Пошто нисмо успели да контактирамо с Трајковићем, питали смо његовог пријатеља Карађорђа Суботића да ли зна шта је с њим.

– Нас двојица смо се дружили и заједно смо ухапшени 2013. због изнуде (погледајте оквир, прим аут.). За то што се тада десило осуђен сам на две године, а Трајко на две и по. Када је изашао из затвора, мало смо се удаљили, али повремено се чујемо – казао је Карађорђе.

Када смо му рекли да је банда Веље Невоље прошле године планирала да убије Трајковића, Карађорђе је био у шоку.

– Трајко је озбиљан човек… Невероватно… Вељу Невољу нисам никада упознао. Показали су ми га неки људи кад смо се једном приликом затекли на истом месту у граду, али ја о том човеку ништа не знам, осим онога што сам прочитао у медијима. Ако се Трајко са неким тукао у затвору, то ваљда није разлог да га убију… Не знам шта да вам кажем на то – казао је Карађорђе.

Подсетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и још 28 њихових мафијаша ухапшени су 4. фебруара, а оптужницом се терете за најмање пет тешких убистава, као и за дрогу, оружје, отмицу и силовање.

Отели „ауди А4“ и музичку опрему

Славољуб Трајковић Трајко има дебео досије у полицији, а у затвору је био неколико пута, и то због убиства, разбојништва, крађе и изнуде. За изнуду је ухапшен у фебруару 2013, заједно са Карађорђем Суботићем (51) и близанцима Марком (28) и Николом (28) Стојковићем, синовима Небојше Стојковића Стојкета, вође „раковичког клана“, који је у том тренутку био у затвору. Трајко, Карађорђе и екипа су 2013, према пресуди, од двојице младића отели аутомобил „ауди А4“ и музичку опрему вредну око 3.000 евра и покушали да од њих изнуде још 5.000 евра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс