Србија

СТАЊЕ ЈЕ ОЗБИЉНО! Упућен хитан апел Војсци Србије!

У шест села општине Мионица проглашена је ванредна ситуација ради обезбеђивања редовног водоснабдевања

Из општине најављују да ће бити упућен апел Војсци Србије да у Мионицу пошаље један број мобилних цистерни капацитета 8.000 литара које би биле употребљене за водоснабдевање домаћинства у селима-

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По налогу председника општине и председника општинског штаба за ванредне ситуације Бобана Јанковића биће набављено 20 цистерни од 1.000 литара како би се обезбедило да пијаћа вода буде доступна свим грађанима.

– Ванредна ситуација ће трајати све док не омогућимо довољне количине воде за редовно водоснабдевање – рекао је Јанковић након седнице Општинског штаба за ванредне ситуације.

Ванредна ситуација је проглашена у шест горњих села, Мратишић, Осеченица, Буковац, Голубац, Рајковић и Робаје.

На седници је донета одлука о строгој забрани употребе пијаће воде за заливање и друге намене, за време трајања ванредне ситуације, а инспекција је добила налог да врши појачан надзор на терену.

– Услед дуготрајних суша и драстично повећане потрошње воде опао је притисак у градском водоводу и он више није у могућности да испоручи воду до свих корисника. Ванредна ситуација је привремено решење које нам омогућава да обезбедимо довољне количине воде становницима Мионице који живе у удаљеним селима – наводи се у саопштењу општине.

Паралелно с тим ради се на појачавању капацитета општинског водовода, додају надлежни.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг