Србија

Стигло језиво упозорење! „УВЕШЋЕ СЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ, СПРЕМАЈУ СЕ СТРАШНЕ СТВАРИ“: Ненад Чанак иде на Цетиње 5. септембра!

Ненад Чанак је гостујући у Јутарњем програму на Тв Пинку изјавио како ће ићи на Цетиње 5. септембра јер се противи да се устоличење митрополита Јоаникија одржи у Цетињском манастиру.

– Ићи ћу сва три дана на Цетиње, док сам жив нећу одустати од правде и борбе, Срби нису против Црне Горе и то увек треба имати на уму. Ово је директна провокација да се направи зло у Црној Гори, вероватно ће доћи до увођења ванредног стања и сва одговорност је на Јоаникију. Биће скуп и то не један што је јако опасно. Ту мора да победи разум, а памети у Црној Гори нема много. Јоаникије не мора да се устоличи Цетињу, то може да уради мирно у Подгорици, али он има инфантилну потребу да то уради тамо, па ће он бити одговоран за катастрофу која ће се догодити, рекао је Чанак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, председник Црне Горе Мило Ђукановић је најавио да ће и сам бити међу противницима устоличења митрополита Српске православне цркве (СПЦ) Јоаникија на Цетињу 5. септембра, уколико СПЦ не одустане да ту церемонију обави на Цетињу и Цетињском манастиру.

„Није паметно инсистирати на устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу, већ је паметно то изместити из Цетиња и обавити у неком од многобројних храмова у другим градовима. То би био залог за будућност“, рекао је Ђукановић изражавајући наду да ће његов апел за измештањем устоличења Јоаникија бити уважен.

Устоличење Јоаникија најављено је за 5. септембар у Цетињском манастиру, уз присуство других архијереја СПЦ на челу са патријархом Порфиријем.

Митрополија црногорско-приморска СПЦ је претходно одустала од довођења верника на Цетиње у време устоличења.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо