Свет

Свет у паници! АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ ПРОТИВ КИНЕ НА ПАЦИФИКУ! Користе једну ствар из Другог светског рата, ево шта ће иим бити главни адут!

Пентагон развија нову стратегију коришћења својих „проблематичних“ бродова класе ЛЦС у случају „великог рата“ против Кине на Пацифику

Америчка морнарица се припрема за сукоб са Кином на Пацифику, али и против руске морнарице у европским водама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од елемената тренинга је поновна опрема свих ратних бродова класе ЛЦС, познатих и као „приобални ратни бродови“, који ће деловати као плутајућа батерија крстарећих ракета или транспортери за испоруку мањих јединица маринаца, наводи се у публикацији портала УСНИ Њуз.

У последњих 20 година Америка је стриктно рачунала да је само њихово присуство у осетљивим регионима довољна, али то се сада мења.

Аутори чланка наводе да су бродови класе ЛЦС способни за пловидбу у свим водама океана, али да се до сада њихово наоружање сводило на нивоу малих патролних бродова.

Када су Кина и Русија почеле да предузимају активну агресивну акцију у светским океанима, амерички морнари открили су непријатну ствар да једноставно немају довољно флоте да покажу своју супериорност над својим непријатељима.

Због тога Америка прави план да и на бродовима класе ЛЦС направи измене како би их уврстила у пуноправне борбене јединице.

Вођена ускуством из Другог светског рата, америчка морнарица би могла да користи бродове класе ЛЦС као мобилне платформе за ватрену подршку и искрцавање малих јединица маринаца.

Амерички маринци сада су више фокусирани на то како уништити непријатеља на мору него на копну.

Без обзира на то колико је реалина ова анализа УСНИ њуза, морамо напоменути да је овај корак у потпуности у духу америчке поморске стратегије, као што је већ пракса да се амерички маринци који управљају тенковима ABRAMS „пребацују“ за команду аутоматизованог противбродског система NEMESIS.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс