Издвајамо Русија

СВИ КО ЈЕДАН: Овако су Московљани за три недеље растурили покушај увођења корона пропусница

Грађани нису морали ни изаћи из својих кућа и протестовати на улици. Све што су учинили било је да кажу: Ниједна радња која ми тражи вакцинациону пропусницу неће од мене добити ни динар

Пошто је градоначелник Москве Собјанин увео корона пропуснице, Московљани су просто престали ићи у радње које су те пропуснице захтијевале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најљепше у свему је што су се вакцинисани солидарисали с невакцинисанима. У свим радњама у којима се тражила пропусница промет је опао скоро на нулу.

Московљани се нису шишали, нису ишли у барове и ресторане, нису ишли у кина, нису ноћили по хотелима, нити су предузимали ишта друго за шта се тражила вакцинациона пропусница.

Власници радњи потом су се почели обраћати властима, бијесни због претрпљене штете.

Потпредсједник Савеза хотела и ресторана Владимирске области изјавио је да се увођење корона пропусница показало као горе од потпуног закључавања.

Тад су предузећа могла рачунати бар на неку врсту подршке државе, а с корона пропусницама тога нема.

Оно што не баш елитне елите нису предвидјеле је да Московљани просто неће хтјети учествовати у превари.

Пословни људи били су толико бијесни на градоначелника да је Собјанин 19. јула изненада и неочекивано објавио да више нико не мора користити вакцинационе пропуснице, уз смијешан изговор да је број случајева короне изненада почео опадати.

Али свако је знао шта је истина.

Био је то случај масовне грађанске непослушности, а да при том грађани нису морали ни изаћи из својих кућа и протестовати на улици. Све што су учинили било је да кажу: „Ниједна радња која ми тражи вакцинациону пропусницу неће од мене добити ни динар.“

Тако се то ради.

Извор: stanje stvari