Спорт

ТРАГЕДИЈА: Олимпијска репрезентативка (25) пронађена МРТВА У СВОМ СТАНУ

Фото: pixabay.com

Ужас.

Олимпијска репрезентативка Новог Зеланда у бициклизму Оливија Подмор изненада је преминула у 25. години. Она је пронађена у понедељак мртва у свом стану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поклоници бициклизма шокирани су изненадним одласком младе Оливије, чију смрт је преко друштвених мрежа потврдила њена породица.

– Покој души мојој дивној сестри и ћерки мог оца Фила подмора. Заувек ћеш бити у нашим срцима – написао је на Оливијин брат Мичел на друштвеним мрежама.

Она је пре смрти током дана на свом Инстаграм профилу објавила узнемирујући пост, који је касније избрисан са налога Подморове. Њен пост се односио на велике притиске, на које су свакодневно изложени спортисти.

– Спорт је сјајна ствар за велики број људи. То је борба, некада мучење, али је такође сјајна ствар. Осећај који доноси спорт не може да се мери са било чиме другим када побеђујеш, али када губиш, када те не изаберу у тим или када се не квалификујеш за такмичење, када се повредиш, када не испуниш очекивања околине, када се не удаш када сматрају да требаш, када не купиш кући, не родиш децу јер покушаваш да будеш најбољи у спорту – то такође не може да се мери са било чиме – писало је у њеној објави.

Олимпијски комитет Новог Зеланда је издао саопштење, изразивши дубоко саучешће породици Оливије Подмор.

– Оливија је представљала Нови Зеланд са чашћу и поносом на Играма у Рију 2016. године и на Играма Комонвелта 2018. Била је цењен члан тима и њена смрт је велики губитак за целу нашу заједницу. Полиција истражује смрт у име мртвозорника – пише у саопштењу ОК Новог Зеланда.

Још увек није познат, ни саопштен разлог смрти, међутим, портпаролка новозеландске полиције рекла је за медије да су органи реда стигли на дојаву о изненадној смрти на имању у Кембриџу.

Извор: srbijadanas.com