Србија

ТУГА! Шојићев Ћирко заплакао у програму: „Ниси смео да нас напустиш, фали још један чин“

Глумац Александар Дунић, чувени Ћирко из серије „Бела лађа“, заплакао је у програму уживо због колеге Милана Ланета Гутовића који је јуче преминуо у 75. години.

Наиме, Дунић је на Тв Првој говорио о лику и делу нашег великог глумца, а његовог колеге, са којим је глумио у серији „Бела лађа“. Глумац је са кнедлом у грлу започео причу о Ланету Гутовићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Волео бих да је ово његова велика шала, Лане је био велики глумац и био је диван човек. Он је комедију доживљавао као врхунски израз, као нешто веће од трагедије и драме. Смех је особина богова који су способни да се осмехну и себи и животу. Он је то маестрално радио“, каже Дунић.

Међутим, како каже, код њега је највише волео ту људску димензију.

„Био је сам, свој, особен, снажан, јак, није био слабић, био је способан да се и супротстави, каже мишљење и по цену да га кошта. Није био конформиста, лицемер и то је велика ствар. Био је аутентичан, нико није личио на њега. Блистава звезда се угасила. Живеће док буде живело сећање на њега“, каже Дунић.

На питање шта би му поручио да зна да га Лане гледа, Дунић је емотивно одговорио:

„Ниси смео да нас напустиш. Јуче када сам ово чуо имао сам утисак да се ради о лошем комаду, као да фали још један чин. Нешто фали. Просто требало је, спремао се да сними још једну серију, тиме би ставио тачку. Вероватно би тако после ушао у мир, да промишља о животу, уметности… много је радио, много је трчао и негде је тај смирај зафалио“, истиче Дунић.

Милан Гутовић је снимио на стотине телевизијских филмова и серија (Дипломци, Седам секретара СКОЈ-а, Бољи живот), међу којима су незаборавне улоге у Отвореним вратима (Ујак Драгослав Јаковљевић), Метли без дршке (Огњен Лепшановић), али је посебно вољен лик Шојића, кога је Гутовић глумио у „Белој лађи“.

„Лично мислим да је Шојић био његова докторска дисертација. Чудио сам се људима с ФДУ како не размишљају о томе како неким глумцима треба дати докторат. Ја бих га позвао и рекао ‘Господине Гутовићу, ви не знате да сте докторирали'“, каже Дунић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ПРВА