Србија

Ударно! ДАРИЈА КИСИЋ САОПШТИЛА ВАЖНЕ ВЕСТИ: Посао за 10.000 радника! Пријавите се!

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић истакла је данас у Крагујевцу да ће 10.000 младих људи имати нову прилику да у оквиру програма „Моја прва плата“ по први пут заснује радни однос.

Кисић Тепавчевић је навела да је тај програм први пут покренут прошле године и да је постигао велики успех, будући да је 8.224 младе особе добило прилику да по први пут добију посао и плату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакла, анкета међу запосленим младим особама је показала да би више од 90 одсто њих препоруцило овакав начин радног ангажовања својим пријатељаима, а више од 80 одсто је исказало интересовање да остане да ради код истог послодавца након истека овог програма.

Водећи се тим успехом, Влада Србије одлучила да се програм настави и ове године, додала је Кисић Тепавчевић.

„Обилазећи ова предузећа видели смо да готово сви послодавци желе да задрже младе људе који су се запослили током прошле године у овом програму. Водећи се овим успехом, програм желимо да наставимо и ове године, 10.000 младих људи који су на евиденцијама Националне службе за запошљавање, младих од 30 година, ће добити прилику да заснују свој радни однос и ове године су издвојена и већа финансијска средства за њихове месечне материјалне надокнаде“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс