Русија

УДАРНО! Настао потпуни хаос! Руси зауставили азербејџанске трупе и избацили их из Јерменије

Део територије Јерменије (област Сјуник) коју је пре два дана заузела азербејџанска војска ослобођен је уз директно учешће руске војске.

Према подацима руских медија, азербејџанска војска је након доласка руских војних оклопних возила у подручје заузетог међудржавног аутопута Горис-Kапан одлучила да напусти регион.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познато је да је било могуће постићи ефикасну одлуку о ослобађању аутопута захваљујући преговорима који су у току. У овом тренутку остаје непознато како стоје ствари на другим деоницама аутопутева у Јерменији, које је такође заузела азербејџанска војска.

Сви детаљи за сада остају непознати. Узимајући у обзир информације које су доставили бројни извори, након што је азербејџанска страна више пута игнорисала покушај вођења преговора о деескалацији ситуације у региону, могло би се говорити о укључивању регулаторних механизама ОДKБ-а у ту ситуацију.

Ово је приморало Баку да напусти јерменску територију, јер би супротно неизбежно водило у озбиљан оружани сукоб са војним пактом ОДKБ под контролом Русије.

 

Извор: Webtribune.rs