Србија

УДАРНО! Председник издао наређење: Војска хитно послата на задатак по инструкцијама Вучића!

На основу наредбе председника Србије, војска послата да помогне водоснабдевање угрожених општина

Три цистерне за допремање пијаће воде, у оквиру најављене помоћи Војске Србије стигле су из Крушевца у Горњи Милановац. Захваљујући новим цистернама али и капацитетима којима располаже Јавно комунално предузеће наредних дана биће значајно олакшана испорука воде у све делове града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Од сутра ујутру очекујемо да ће вода бити много доступнија и приступачнија свим суграђанима. Цистерне су капацитета од 6 до 9 тона, што је сасвим довољно, више пута до сада су провераване за потребе Војске тако да ће испунити наше потребе – рекао је Милорад Димитријевић, начелник Штаба за ванредне ситуације.

У град су допремљена и три резервоара, два од 3.7 тона и један капацитета 5 тона, који ће такође од данас бити постављени на одређеним локацијама како би се грађанима максимално олакшао период рестрикција.

Цистерне са водом стигле су и у општину Лучани, где ће такође на овај начин бити олакшано водоснабдевање грађана. У општини Лучани 25 месних заједница снабдева се водим са Рзава и у великом су проблему претходних дана.

„Добили смо три покретне цистерне капацитета од три тоне са којима ћемо вући воду на терен, како би житељима олакшали ову тешку ситуацију. У насељним местима снабдевање је редовно, док у селима се пушта на два до три сата, јер смо имали мештане који су оглушили о све наше молбе и услед белике несташиве настављају да зливају баште и воћњаке“, изјавио је за РИНУ Зоран Вучићевић директор ЈКП Комуналац у Лучанима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс