Србија

Ударно! ВУЧЕВИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВУЧИЋА: „Верујем у правосудни систем наше државе!“

ПОТПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски поднели су кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића, као и министра унутрашњих послова Александра Вулина, поводом оптужби криминалног клана Вељка Беливука и његових сарадника и њима блиских политичара и њихових медија.

Иначе, Вучевић је кривичну пријаву поднео како би грађани и у судском поступку јасно видели све доказе, као и ко лаже и зашто то чини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Докази које смо приложили су врло јасни. Навели смо све медије који су протеклих дана писали. Ја верујем у правосудни систем наше државе – рекао је Вучевић и навео да ће на овај начин бити откривено све о клану Беливук-Миљковић.

Нека се утврде све чињенице. Нека тужилаштво утврди ко је шта урадио – додао је Вучевић.

– Моје право је да наведем доказе на основу којих сам на конципирао кривичну пријаву коју сам поднео. Тужилаштво је једино које има право да поднесе ту квалификацију. Ја сам поднео кривичну пријаву против Александра Вучића и Александра Вулина. Конципирамо кривичу пријаву као иницијални акт да се открије има ли везе највишег државног врха са кланом Беливука – каже Вучевић.

– О томе се мора расправљати пред државним судским органима. Ми смо навели доказе из којих смо дефинисали кривичну пријаву, а то на који ће начин она бити дефинисана је на Тужилаштву. Навели смо Крик, БИРН, Нову С, Н1, један хрватски портал и конференцију Драгана Ђиласа и све оно што су они причали – рекао је Вучевић и додао да је оптужница конципирана на основу онога што су поједнини медији наводили.

 

Извор: Новости.рс