Србија

Ужас! КАД ЗАВРШИМО СА ТОБОМ, УБИЋЕМО ТИ ТАТУ И БРАТА: Нови детаљи из оптужнице против Беливуковог клана – у једном дану ликвидирали тројицу!

СПИСАК убистава за које постоје оперативни подаци да су их починили Вељко Беливук и Марко Миљковић сваким даном све је дужи.

Последње информције из истраге указују да су ликвидирали Дамира Хоџића и његовог шурака Адиса Спахића и то у Црној Гори. Током те „крваве акције“ заробили су Милета Радуловића, познатијег као Миле Капетан, истакнутог члана „шкаљарске екипе“. Радуловића су искористили да њихови чланови криминалне групе у Београду намаме, отму и убију Лазара Вукићевића!

Сва тројица, Вукићевић, Хоџић и Спахић нестали су 14. октобра 2020. године и убијени су у размацима од неколико сати. Према полицијској реконструкцији, Хоџић, који је извесно време пре тога у родни Бар стигао из Федерације БиХ, дан раније, 13. октобра кренуо је до Подгорице. Ту је боравио у једној кући. Он је, највероватније, телефоном позвао шурака Спахића, да га пребаци даље.

Баранин Спахић напушта реновирање свог фризерског салона и мајци каже да се враћа брзо само да „одвезе Дада (Дамир Хоџић)“. У том тренутку, како се сумња, Хоџић је са Милетом Капетаном, а ускоро им се придружује и Спахић. Оно што нико од њих тројице не зна јесте чињеница да су под „будним оком“ припадника „кавачког клана“, који делују по инструкцијама Радоја Звицера. У том тренутку „друштво“ им праве Беливук и Миљковић.

– У општем нападу на кућу где су била ова тројица, гину Хоџић и Спахић, а Милета Капетана отимају – препричава наш извор незваничну полицијску верзију. – Посебно су весели Беливук и Миљковић што су се дочепали Милета. И одлучују тада да наместе игру својој конкуренцији у Београду, која је са њим на вези, Александру Шарцу и Лазару Вукићевићу. Први није насео, али други јесте.

Миљковић и Беливук шаљу са Радуловићевог криптованог телефона поруку Вукићевићу да је „отет Вепар“ алудирајући на Беливука и да дође. Млади Врачарац намамљен је око 18.30 на Чукарици. Пребачен је, како се наводи у оптужници, која није стала на правну снагу, у „кланицу“ у Ритопеку, Улица Ливадице 3.

У пресретнутим разговорима, до којих је дошло Тужилаштво за организовнаи криминал, захваљујући међународној правној помоћи, може да се чује и види како Сопрано (Беливук), а посебно Кратос (Миљковић) жале што ће пропустити убиство Лазара Вукићевића и својој екипи налажу да према њему буду посебно сурови.

У убиству, поред Беливука и Миљковића, који су у том тренутку на територији Црне Горе, према оптужници, учествују и Милош и Марко Будимир, Дејан Тешић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владе Драганић и Бојан Хрватин.

Чим су ушли у штек-викендицу криминалне групе настали су проблеми. Вукићевић је из ранца који је носио извукао пиштољ и запуцао. Чланови екипе су почели одмах ту да га бесомучно туку и једва су га савладали и везали.

Око 19.48, према оптужници, Милош Будимир преко „Скаја“ јавља:

– Браћо, све је у реду, везан је. Имао прангију џукела. Извадио из ранца прангију и ја га ватам и набадам и прст сам поломио…

Будимир потом, слика везаног Вукићевића и шаље Марку Миљковићу и Вељку Беливуку.

Око 19.50 одговара Миљковић: – Браво, браћо… Криво нам је што нисмо могли две акције у исто време (алудира на двоструко убиство и хапшење Милета Капетана прим. аут.)… И дајте га на телефон, да му пошаљем једну поруку, брате…

Милош Будимир описује потом стравичне сцене мучења Лазара Вукићевића, али и додаје да он све време није свестан јер су га много претукли.

У 19.54 Марко Миљковић шаље поруку преко „скаја“: – Е, брате, ово кад смо доживели, данас је ово победа да памтимо датум…, а потом наставља:

– Е, Лазо дебилу… сада тебе када убијемо, убићемо ти тату, онда ти убијамо брата и све што си познавао и волео икада… значи, тата, брат ти стижу брзо…

У том разговору потом се укључује и Сопрано, односно Вељко Беливук:

– Е, овде Вепар, друже, где си, Лаки… знаш да ће да те бију толико, значи да молиш да те убију, а имаш среће што ми овде (Црна Гора прим. аут.) деремо ове глупе Црногорце, па не можемо ми, јер смо се већ спремили да дрк… к… од Пљеваља до Београда… Цркни, смраде цигански, све ћемо да вас побијемо, све, све, значи тату и брата ти шаљемо експресно.

Лазар Вукићевић је после тога врло брзо убијен, готово не долазећи свести. Пекли су га пеглом, а онда угушили водом. Беливук је, како се наводи у транскриптима, који су саставни део оптужнице, тражио да му се потанко и детаљно описују све фазе мучења и убиства Лазара Вукићевића.

После свих ових монструозности, Милош Будимир је у 22.03 фотографисао брата Марка како у кући у Ритопеку, седи за столом и једе.

ОДУШЕВЉЕЊЕ ЗА КРАЈ

У 22.17, 14. октобра 2020. године Марко Миљковић екипи у Ритопеку шаље поруку:

– Ништа ми драже нема него што смо Лазу одрадили, значи, брате, ја не могу да ти опишем, види, одрали смо Лазу, одрали смо Касапа, одрали смо „зеца“ и ево га Капетан и њега ћемо да одеремо за који дан, значи буразеру четворка данас, убили смо их и то све кључни.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2021.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031