Свет

Ужас! НАПАД НА УНИВЕРЗИТЕТУ: Седам особа добило тровање, једна у критичном стању

ПОЛИЦИЈА верује да је неко намерно отровао млеко и воду у једној чајној кухињи Техничког универзитета у Дармштату.

Седам особа има симптоме тровања, а да је једна у критичном стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, све је више индиција да је реч о нападу.

– Потресени смо очитим кривичним делом које се догодило на нашем универзитету – рекла је председница универзитета Тања Брил.

Према наводима полиције, у понедељак је седморо студената и запослених пребачено у болнице јер су се осећали лоше и имали промену боје у шакама и стопалима. Сви су претходно нешто јели или пили у истој чајној кухињи која је доступна свима, где се храна чува у заједничким фрижидерима.

Полиција верује да је више паковања млека и галона са водом затровано за сада непознатом супстанцом између петка и понедељка, а како се наводи, течности су имале „штипајући мирис“. Тек ће лабораторијске анализе, које могу да потрају, показати о каквој је супстанци реч.

Испитују се и остале намирнице и пића који су доступни на кампусу. Према писању таблоида Билд, полиција формира специјалну истражну групу за тај случај.

– Ствар узимамо веома озбиљно. Не можемо искључити да је у питању покушај убиства –  рекао је државни тужилац Роберт Хартман.

Стање студента (30) који је у понедељак био у животној опасности у међувремену је стабилизовано, али и даље критично. Остале жртве су прошле са нешто блажим симптомима.

Свима који бораве на кампусу полиција је саветовала да не једу и не пију ништа што је у зграду унето раније. Онима који примете да су им поплавеле ноге или руке, препоручује се да одмах зову хитну помоћ и да се не померају.

 

Извор: Танјуг