Србија

Ужас! ШТА ЈЕ ПРОНАЂЕНО У КУЋИ СТРАВЕ У РИТОПЕКУ? Када су полицајци крочили тамо затекли су стравичан призор!

Трагови крви на шанку, купатилу, црвено-бели шалови, али и сеф…само су део онога шта је откривено у кући страве у Ритопеку у којој је група Вељка Беливука, званог Веља Невоља, убила најмање петоро људи.

Викендица страве налази се у насељу Ливадице у Ритопеку и састоји се од приземља, првог спрата и поткровља. Са њене десне стране, гледано из правца улице налази се озидана гаража. Између породичне куће и гараже, а у висини првог спрата куће налази се двориште. У његовом горњем левом углу откривен је бунар за воду, а у десном је озидан помоћни објекат са функцијом пољског тоалета. Читаво двориште је ограђено високом бетонском оградом, а сам објектат где је вршен увиђај је покривен са камерама система за видео надзор које су распоређене свуда око куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На прагу пронађена крв

Како наводно стоји у оптужници, у приземном делу куће, одмах по уласку у њу простире дневна соба са степеницама са десне стране које воде на први спрат куће. Са леве стране дневне собе налази се кухиња и одмах поред ње купатило. На зиду дневне собе изнад пролаза за кухињу се налази монитор од видео надзора са видљивим кабловима који пролазе кроз плафон дневне собе. Монитор није био укључен, а мрежни кабл и миш за управљање су се налазили на сталку са полицама који је стајао тик испод са десне стране монитора система за видео надзор. Према наводима из оптужнице, испод степеништа које води на први спрат пронађен је сеф у којем је каснијим претресањем откривена кеса са рачунима за наведени објекат и свежањ кључева од којих је један откључавао металну касу у поткровљу куће у којој је пронађен уређај за видео надзор.

– Детаљним прегледом приземља куће и то зидова дневне собе и купатила, шанка кухиње, као и на прагу улазних врата са спољашње стране пронађено је више капљица, мрља и брисотина црвене боје налик на крв – наводи се у оптужници.

Футрола за пиштољ и избушен под у спаваћој соби

Степениште испод којег је нађен сеф води на спрат на којем се налазе дневна соба, спаваћа соба и купатило. Са степеништа се долази директно у дневну собу из које се може изаћи у горњи део дворишта куће. Са друге стране дневне собе, налазе се спаваћа соба и одмах поред ње купатило. Од намештаја тужилаштво је у оптужници издвојило комоду која се налазила на левој страни дневне собе. У њој пронађена је футрола за пиштољ, светло браон боје са металном шналом.

Даље се иде у спаваћу собу. Њен под избушен је и има рупу кроз коју пролазе каблови који су повезани са монитором за видео-надзор који се налази у приземљу куће. Одмах поред собе је купатило, у којем је, како стоје у оптужници, иза врата у једној ПВЦ кеси пронађен панцир маскирирано – маслинасте зелене боје.

Форензичари су детаљним прегледом спрата, зидова у дневној соби, фотеље, али и дрвене површине врата комоде у дневној соби са спољашње стране, на металној површини радијатора у спаваћој соби и левом бочном зиду спаваће собе, пронађено је више црвених трагова који подсећају на крв.

Звездин шал у поткровљу

Иако споља ова кућа делује завршено, њена унутрашњост открива другачије. Поткровље овог страшног „дома“ недовршено је, а на њему су скривани бројни докази. Тако је на поду пронађена провидна кеса са траговима који подсећају на крв, али и разна гардероба: шал црвено-беле боје са амблемом ФК „Црвена Звезда“, шал црвене боје једне спортске марке, дуксерица са капуљачом беле боје…

У оптужници се наводи да је на поду пронађена и метална каса у којој је откривен уређај за снимање видео надзора из којег су водили каблови према спаваћој соби на првом спрату и настављали се према монитору и сталку са полицама у приземљу куће. На металној каси је стајао монитор који није био укључен.

Полицијска „Стоп“ таблица

Поред бројних крвавих трагова који су пронађени у кући, полиција је открила и један доказ који користе саобраћајци. Наиме, у котларници у коју се улази са леве стране степеништа које води између куће и гараже у горњи део дворишта пронађена је полицијска „Стоп“ таблица. Сумња се да је она коришћена током отмице једног од убијених супарника ове групе.

Двориште

Сведок у поступку против клана Вељка Беливука, Бојан Хрватин, током сведочења у тужилаштву наводно је открио да су чланови овог озлоглашеног клана спаљивали бројне доказе. Томе у прилог иде и згариште које је откривено у дворишту иза куће, ширине пречника 1,5 – 2м. У овом згаришту је пронађено метално зрно које највероватније потиче од испаљеног пројектила, део нагореле рукавице и више комада делова изгорелог метала и највероватније пластике.

Оптужница открива и да је лево од згаришта у горњем левом делу дворишта бунар у којем су на врху, у водоводној пластичној цеви пронађене брисотине које подсећају на крв. У дворишту се налази и пољски тоалет где је откривена секира са металном дршком, односно „секирица“.

Електро – шокер

Иако су у кући у Ритопеку пронађени бројни докази и ДНК трагови који потврђују да су злочини извршавани на тој локацији, отварање гараже која се налази тик у њу, открило је најстрашније злочине овог злогласног клана.

Гаража, на први поглед, деловала је као било која друга. На самом улазу налази се камера видео надзора, као и мањи монитор и каблови који воде до уређаја за видео-надзор. На монитору, како се наводи у оптужници, била је приказана слика површине испред гараже коју је бележила камера са улаза. На полици гараже на десном бочном зиду гледано из правца улаза пронађен је електро – шокер.

На столу гараже који се налазио наслоњен на десни бочни зид пронађена је и картонска кутија са хируршким рукавицама као и два котура широке лепљиве траке сиве и браон боје. Оптужница наводи и да је детаљним прегледом гараже и то на ПВЦ кантици жуте боје, која је затечена на доњој полици у гаражи наспрам улаза и на вратима фрижидера са спољне стране, који је затечен право од улаза наслоњен на зид, као и на металној површини горе описаног стола уочени су трагови црвене боје у виду мрља налик на крв.

Међутим, то је само део ове стравичне локације. Накнадним уласком у ову гаражу, одмах наспрам улаза стајале су причвршћене металне полице. Тужилаштво наводи да се одвајањем ових полица од зида, у доњем десном углу, уочавају импровизована врата, величине од 91 x 87цм.

Полиција је, током претреса, уз употребу подесног алата отворила врата која су била дебљине 2 центиметра. Проласком кроз отвор избија се на бункер димензија свега 1×2,5 метара који има још једна врата. У овом пролазу стајале су гуме чизме, фолија, пвц џакови, кеса и посуда. Сумња се да је све то служило члановима ове озлоглашене групе да реши доказе.

Отварањем откључаних металних врата тужилаштво открива да се иза њих налази друга веча скривена просторија 14×4,5 метара. Управо у њој, како се сумња, извршавани су стравични злочини. У просторијама нема дневне светлости, зидови су од бетона, спроведена је струја за светло, а просторија се загрева уз помоћ уграђених радијатора на струју. На поду су постављене плочице браон боје, а средином целе просторије на поду је мали одводни канал који иде до једног сливника у чијој близини је ролна фолије. Бетонски зидови офарбани су у бело, а на бочним странама налазе се четири пластичне цеви су служиле за вентилацију.

На поду, са десне стране био је зелени дрвени сандук, налик сандуку који се користи за смештај војне опреме, као и више платнених џакова, торби и најлон кеса на њему. Уз десни бочни зид наспрам зеленог сандрука опажа се пвц канта, ранац и платнене торбе.

Уз зид била је постављена шоља тоалета, као и две пластичне вентилационе цеви у зиду изнад ње.

„Уз зид наспрам улазних металних врата налазио се отворени двокрилни ормар бело плаве боје у коме се на полицама опажају бројне торбе и најлон кесе на предметима и стварима. Лево од овог ормара на поду се опажа чекић, метална полица са решеткама на којој су више торби у којима има ствари и предмета. У просторији, гледајући лево од улазних металних врата опажа се метална машина, налик машинама за млевење меса која се користи у месној индустрији, преко чијег се горњег дела налази најлон. На поду лево од ове машине опажа се баштенско црево за воду прикључено на славину у зиду просторије, пластичне цеви зелене боје, више дрвених мотки, прскалицу која се користи за прскање биљака, пластичне и металне боце налих средствиа за чишћење и дезинфекцију“, описана је у оптужници хорор просторија.

У овој просторији, на њеним зидовима, радијаторима и на машини за млевење меса пронађени су трагови крви.

Такође, откривена је и бројна муниција, више десетина аутоматских пушака, митраљеза, снајпера и паковања пластичног експлозива.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц