Регион

Ужас у Грчкој! Српски туристи се евакуишу, ноћ провели на трајекту: „Сви смо у паници

Фото: Фејсбук принтскрин

Конзул Србије у Грчкој Милан Вукосављевић изјавио је данас да су српски туристи у месту Пефки на острву Евија провели ноћ на трајектима због шумских пожара.

Како преносе грчки медији, нове евакуације наређене су јутрос у овом популарном летовалишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Било је ноћас евакуација, посебно у месту Пефки, негде око четири сата наши туристи су заједно са осталим туристима и житељима тог места пребачени на трајекте који су дежурали. Они су се сада вратили у своје апартмане и очекују бољу ситуацију“, рекао је Вукосављевић на телевизији Прва.

Међутим, јављају мештани са Евије, ветар који дува у правцу Пефкија опет је угрозио ово место на којем борави велики број српских туриста, због чега су од јутрос наређене нове евакуације.

Мештани су у великој паници.

Ватра је најпре захватила брда, где је велики број кућа изгорео, а снажан ветар разноси пламен због чега ватрогасци не могу да га ставе под контролу.

Ватра се сада спушта ка плажама, где су постављени понтонски докови за укрцавање на трајекте.

На Фејсбук групи „Евија на длану“, водичи позивају српске туристе да да хитно крену ка трајектима и сачекају даље инструкције. Оне који су дошли сопственим превозом саветују да аутомобиле оставе на плажама и крену ка бродовима.

Како пише грчки „Катимерини“, код обале Пефкија у приправности су три брода обалске страже, два брода морнарице, трајекти за путничка возила, као и рибарска и приватна пловила. Од јутрос је евакуисано више од 350 људи.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Блиц.рс