Свет

Велика трагедија! ВОДИТЕЉКА УМРЛА ПОСЛЕ ПРИМАЊА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНЕ! Познато је и о ком произвођачу је реч

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Радио водитељка ББЦ-ја Лиса Шоу умрла је од после компликација од вакцине против коронавируса произвођача АстраЗенека, пресудио је иследник.

Иследница Карен Дилкс је сазнала је да је Лиса умрла у Краљевској болници Викторија три недеље пошто је примила прву дозу вакцине.

Њој је речено да је примљена у болницу пошто се жалила на главобоље, а да су лекари открили крварење у њеном мозгу.

Ово се десило у мају, а Лиса је тада имала 44 године.

И поред овог случаја, здравствене власти у Великој Британији наглашавају да је бенефити од АстраЗенека вакцине далеко превазилазе ризике, за велику већину људи. Није доказано да ове вакцине могу да изазову згрушавање крви, али докази да постоји та веза постају све јачи.

Сада се грађанима Велике Британије млађим од 40 година нуди алтернатива АстраЗенека вакцини, после овог случаја и извештаја да се десило неколико изузетно ретких случајева у којима су се појавили угрушци крви у мозгу, уз промену крвне слике (мали број крвних плочица).

Британска регулаторна агенција за лекова (МХРА) саопштила је после Лисине смрти следеће:

„С тугом смо примили вести о смрти Лисе Шоу и наше мисли су с њеном породицом. Као и код било које суспектне нежељене реакције, извештај о фаталном исходу се евалуира у МХРА, укључујући и детаље пост-мортем извештаја. Наше детаљно и ригорозно испитивање извештаја о крвним угрушцима који су се јавили заједно са тромбоцитопенијом је у току. Број оваквих инцидената је и даље екстремно низак“.

Лисина потресена породица је изашла у јавност после њене смрти, рекавши да је она добила крвне угрушке у мозгу после примања вакцине АстраЗенека против коронавируса.

Они су рекли да су јој се недељу дана после примања вакцине јавиле главобоље, а да се озбиљно разболела неколико дана после тога.

ББЦ је објавио следеће саопштење:

„Свима нам је сломљено срце, у неверици смо и тужни смо. У нашим животима сада је рупа у облику Лисе, која никад неће бити испуњена. Захвални смо за време које је провела с нама, и толико срећних момената које ћемо чувати у срцима док смо живи. Била је најбоља супруга и мама, сестра, ћерка, тетка, пријатељ и колега коју је ико имао. Волела је да сваког дана ступа у контакт са својим слушаоцима, и велика нам је утеха да знамо у колико живота је била интегрални део свакодневнице. Желимо да се захвалимо свима за велику љубав и подршку коју смо добили у овом тешком времену, што потврђује колико су је људи поштовали. Волимо је и недостајаће нам, заувек“.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо/IrishMirror