Свет

ВЕЛИКА ТУГА! Познати музичар преминуо након тешке болести

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Саксофониста и текстописац Брајан Треверс је преминуо у 62 години после тешке борбе са раком мозга.

Он је био један од оснивача британског реге бенда UB40 из Бирмингема. Вест је објављена на званичном Твитер профилу бенда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Музичар је преминуо 22. августа у својој кући у Мозлију. Брајан је требало да се оперише по други пут пошто је претрпео напад уочи Божића после прошле године пише Daily mail.

– Са великим болом и тугом објављујемо да је наш друг, брат и један од оснивача UB40 и музичар Брајан Треверс преминуо. Брајан је преминуо јуче после дуге и херојске битке са канцером. Наше молитве иду Брајановој жени Лесли, сину Џејмију и ћерки Лиси.

Сви смо потресени овим вестима и молимо вас да поштујете приватност породице у овом тешком тренутку – стоји у објави.

Име UB40 настало је тако да су преправили шифру обрасца за незапослене Department of Unemployment  у Енглеској у Unemployed Benefits form 40.

Године 1980. када је група Pretenders радила турнеју у Енглеској, чланови UB40 приметили су певачицу Криси Хинде у кафићу. Исте године Pretenders и UB40 крећу на заједничку турнеју и UB40 објављује деби албум Signing Off. Pretendersс и UB40 су удружили снаге 1986. године у студију и обрадили песму I Got You Babe из 1966. године коју у оригиналу изводе Сони и Шер, са њом су постигли велики комерцијални успех.

УБ40 су један од ретких бендова који је дуго наступао у оригиналној постави. Продали су преко 70 милиона албума широм света. Неке од њихових најпознатијих песама су Red Red Wine, Rat in my Kitchen, Kingston Town, Where Did I Go Wrong и обрада песме Елвиса Преслија Can’t Help Falling in Love која је била број 1 на топ листама у Британији и САД.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо