Свет

Запад у паници! КИНЕСКА И РУСКА АРМИЈА КРЕНУЛЕ У ПРОБОЈ: На хиљаде војника у борбеном маршу!

Русија и Кина су 9. августа почеле да одржавају велику заједничку војну вежбу у кинеском северно-централном региону Нингсја. Вежбе „Sibu/Cooperation-2021“ започеле су 9. августа и трајаће до 13. августа. Они ће укључивати више од 10.000 војника и ваздушних снага.

Руска војска је саопштила да је у оквиру вежбе послала борбене авионе Су-30СМ, моторизовану ракетну јединицу и системе ПВО. Како је саопштено у Централном војном округу Оружаних снага Русије, у вежбама ће учествовати око 13 хиљада војника и биће укључено скоро 500 јединица наоружања и опреме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руску страну представљају војници одреда оперативно-тактичке авијације, особље моторизоване ракетне јединице стациониране на Трансбајкалској територији, као и јединице посебне намене и командно-управљачки апарат. Кинеске снаге састављене су од копнених и ваздушних снага.

У оквиру припрема за вежбе, руска страна је пребацила четири вишенаменска ловца Су-30СМ у НР Кину, која је заједно са ловцима Ј-11 и Ј-7 кинеског ваздухопловства извела летачку обуку са извођењем задатака борбене обуке.

Посаде су полетеле у паровима, изводиле ударе на условљене копнене циљеве експлозивним бомбама-фрагментацијама, а такође су вежбале избегавање „противничких“ система ПВО. Уочи вежбе руски војници су такође учествовали у увежбавању вештина слетања из хеликоптера методом слетања (у обуку су били укључени хеликоптери Кинеског ваздухопловства Ми-8).

Руски учесници са опремом и стандардним наоружањем укрцали су се на авион, летели и слетели у непознато подручје, које се завршило маршем од више километара по неравном терену. Истовремено су коришћени најновији уређаји за осматрање и извиђање, лаки митраљези, снајперске пушке и јуришне пушке АК-12.

У међувремену, главна карактеристика вежбе „Sibu/Cooperation-2021“ није била чак ни размера, већ одлука команде, по први пут, да руској војсци пружи могућност употребе не домаћег, већ кинеског оружја.

Према подацима Централног војног округа, развој кинеске технологије одвијао се у неколико фаза, укључујући теоријску обуку, часове електронских симулатора, као и практичне сате вожње и гађања.

Да би учествовао у вежби гађања, генерал -потпуковник Михаил Носулев, заменик команданта Источног војног округа, стигао је на полигон Кинтонгсиа, који је заједно са својим кинеским колегама лично посматрао како руска војска овладава кинеском опремом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com