Русија

ЗАПАД У ПАНИЦИ! После најава ракетних система на руским границама, Руси активирају нову најопаснију ракету у историји!

Украјина је пристала на распоређивање америчких система противракетне одбране на својој територији.

Нова претња могла би се појавити у близини руских граница.

Према информацијама којима располажу руски медији украјинска страна је саопштила да је спремна дати Сједињеним Државама право на размештање америчких система противракетне одбране на својој територији.

Ови последњи би требало да буду распоређени само неколико десетина километара од руских граница. Очигледно, не говоримо само о Донбасу, већ и о Криму.

Тренутно је познато да је украјинска страна независно понудила Сједињеним Државама да на њену територију поставе америчке противракетне одбрамбене системе, наводећи као разлог претњу Русије.

Штавише, званични Кијев је дозволио појаву америчких војних јединица на територији Украјине, које ће самостално служити на распоређеним системима противракетне одбране.

Званичници Вашингтона још нису дали званичне коментаре по овом питању. Према мишљењу стручњака, Сједињене Државе нису заинтересоване за такве акције, будући да мали број система противракетне одбране неће играти никакву улогу у региону, а доласком хиперсоничних пројектила Циркон у руски арсенал, могу се извршити удари из готово било ког правца, а да не спомињемо да америчка војска нема шансе да пресретне ракету која лети брзином од око 9 хиљада km/h.

Руси имају застрашујуће оружје

Руси истовремено тестирају крстарећу ракету највећег домета у историји.

Очекује се да ће ове неделје са архипелага Нова Землја бити лансирана јединствена руска крстарећа ракета Буревестник, за коју се тврди да је највећа крстарећа ракета на свету.

Ракета је толико јединствена да је се Сједињене Државе плаше чак и више од руске хиперсоничне ракете Циркон и ракетних система Авангард и Сармат.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs