Србија

ЗБОГОМ ШОЈИЋУ! ПРЕМИНУО МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Наш чувени глумац изгубио битку са тешком болешћу

Глумац Милан Лане Гутовић преминуо је у 75. години на Војномедицинској академији после тешке болести, јавља агенција Бета којој је то потврдио Гутовићев син.

Фото: Јутјуб

Лане је пре две недеље примљен у болницу где је био на интензивној нези, а касније прикључен и на кисеоник. Сви тестови на корона вирус показали су да је глумац био негативан, али је имао промене на плућима за које су лекари претпостављали да је могле да буду последица раније прележаног ковида-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живео у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао.

Ланетови родитељи су били просветни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увек била заштитнички настројена. Желео је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију где је одмах примљен. Био је у браку из ког има ћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом. Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.

Серије и филмови попут „Тесне коже”, „Метле без дршке”, „Отворених врата”, „Беле лађе” само су неки од његових остварења и пројеката у којима је дао свој лични печат.

Извор: Курир.рс/А.М.